Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriel Leș, reacție DURĂ după numirea lui Nicolae Ciucă la Apărare

gabriel les

Ministrul demis al Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a reacționat dur la numirea lui Nicolae Ciucă la Apărare și susține că este inacceptabilă migrarea către politică, încă din perioada activă, a unui general al Armatei României.

''În urmă cu aproape un an, pe 22 noiembrie, preluam pentru a doua oară conducerea Ministerului Apărării Naționale. La un prim bilanț al dosarelor aflate pe masa ministrului, constatam că una dintre cele mai mari provocări avea să fie desemnarea noului șef al Statului Major al Apărării, în contextul în care mandatul expira în foarte scurt timp. A urmat un episod de confruntare cu președintele pe care puțini l-au înțeles în toate nuanțele sale. S-a vorbit îndelung despre evitarea politizării armatei, însă în vacarmul dezlănțuit, și noianul de invective la adresa PSD, cine a mai avut răgazul și echilibrul să înțeleagă că, prin decizia de a nu prelungi acel mandat, exact acest deziderat îl urmăream – ținerea Armatei cât mai departe de jocurile politice. Acum, lucrurile sunt clare chiar și pentru cei mai inverșunați opozanti ai PSD!

Iată, astăzi, un militar de carieră, aflat în funcție, pregătindu-se ca în decurs de o zi să schimbe haina militară cu cea de politician. Observ că este un moft să mai vorbim în România europeană a anului 2019 despre un principiu esențial în arhitectura oricărei democrații care se respectă: controlul civil asupra forțelor armate.

Citește și: CUTREMUR în România. Ce magnitudine au înregistrat specialiștii

Împărtășesc percepția celor care găsesc inacceptabilă migrarea către politică, încă din perioada activă, a unui general al Armatei României. Precedentul este absolut nefast, iar dacă de la președintele Iohannis nu pot emite nicio pretenție (modul în care sfidează Constituția a devenit deja marcă înregistrată a domniei sale), am sperat că Partidul National Liberal, un for cu reflexe europene - după cum se recomandă - nu va pune România în postura neuzuală de a propulsa un militar (fie el și proaspăt rezervist) într-o funcție creată pentru exercitarea controlului civil.

Vreau sa fie bine înțeles, poziția mea vizează un principiu, și nu o persoană!

Închei prin a evoca un ilustru membru al unui partid istoric românesc, așa cum se pretinde și PNL a fi : "Negociem orice, dar NU negociem principii" (Corneliu Coposu).'', a scris Gabriel Leș.

De asemenea, și Eugen Teodorovici a afirmat că Nicolae Ciucă a demisionat din funcția de șef al Statului Major chiar de Ziua Armatei și că acestuia ar trebui să îi fie rușine că a abandonat armata pentru o funcție politică în Guvernul Orban.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.