Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriel Leş a discutat despre cooperare în NATO cu omologul portughez

www.aktual24.ro
Gabriel Leș MApN

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a avut, miercuri, o întrevedere cu omologul portughez José Alberto Azeredo Lopes, fiind abordate teme de interes reciproc, precum modalităţile de îmbunătăţire a relaţiilor bilaterale în domeniul apărării, dar şi aspecte privind cooperarea în context aliat. Potrivit unui comunicat de presă al MApN, întâlnirea a avut loc în marja reuniunii ministeriale NATO de la Bruxelles.

"S-a agreat intensificarea cooperării practice dintre forţele armate române şi portugheze, în domenii specifice precum exerciţiile multinaţionale, Cyber Defence, CBRN şi medicină aeronautică, care urmează să fie dezvoltate în viitoarea reuniune a Comisiei mixte formată din reprezentanţii celor două ministere ale apărării. Ministrul român al apărării a evidenţiat eforturile naţionale pentru realizarea prezenţei avansate a NATO pe teritoriul României şi la Marea Neagră şi a mulţumit părţii portugheze pentru participarea de substanţă la operaţionalizarea Brigăzii Multinaţionale de la Craiova", precizează MApN, conform Agerpres.

După cum menţionează sursa amintită, Leş a exprimat apreciere pentru efortul Portugaliei în ceea ce priveşte derularea programului de achiziţie a avioanelor de luptă F-16, precum şi pentru instruirea piloţilor militari şi a personalului ce asigură mentenanţa acestor aeronave. "Ministrul portughez al apărării a prezentat eforturile autorităţilor de la Lisabona pentru dezvoltarea iniţiativelor de contracarare a ameninţărilor din sudul Alianţei, cu accent pe cele generate de actorii nonstatali, terorism şi migraţia ilegală. A evidenţiat necesitatea asumării unei responsabilităţi sporite de către diverşi actori în această direcţie, inclusiv NATO, şi a sugerat aprofundarea dialogului şi cooperării bilaterale pe această temă, în perspectiva unei eventuale contribuţii comune la eforturile internaţionale", adaugă MApN.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.