Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriel Leş, întrevedere cu omologul din Polonia: Discuţiile au vizat stadiul relaţiilor de cooperare în domeniul Apărării

Inquam Photos/ Octav Ganea
Gabriel Les

Ministrul Apărării, Gabriel Leş, a avut miercuri o întrevedere cu omologul său din Republica Polonă, Mariusz Błaszczak, cu prilejul reuniunii interguvernamentale româno-polone, care s-a desfăşurat la Bucureşti, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat al MApN, discuţiile dintre cei doi oficiali s-au concentrat pe stadiul relaţiilor de cooperare bilaterală în domeniul apărării, în contextul Parteneriatului Strategic dintre cele două state, în cadrul Alianţei Nord-Atlantice şi Uniunii Europene, precum şi în cadrul Formatului Bucureşti 9.

Citește și: Semnal de alarmă cu privire la Ordonanța de Urgență a Guvernului! Cui i se blochează participarea la alegerile prezidențiale

"Cei doi miniştri au reconfirmat susţinerea reciprocă în efortul de consolidare a posturii NATO de descurajare şi apărare, evidenţiind importanţa solidarităţii aliate şi apreciind că apărarea pe flancul estic al NATO şi în regiunea Mării Negre trebuie să rămână o prioritate pentru Alianţă. În context, miniştrii Apărării au salutat participarea în comun la măsurile aliate de descurajare şi apărare, cu accent pe contribuţia reciprocă la implementarea prezenţei aliate avansate în Polonia, respectiv prezenţa aliată adaptată în România", precizează MApN.

În privinţa cooperării regionale, cei doi oficiali au discutat pe marginea Formatului B9, din perspectiva consolidării colaborării în proiecte comune, apreciind utilitatea şi dinamica acestei platforme de cooperare, care îşi dovedeşte importanţa prin valorizarea de către statele participante a iniţiativelor avansate în acest cadru, arată sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.