Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriel Leş va participa la reuniunea miniştrilor Apărării din statele NATO

www.aktual24.ro
Gabriel Leș MApN

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, va participa, în zilele de 15 şi 16 februarie, la reuniunea miniştrilor aliaţi ai Apărării, care se va desfăşura la Bruxelles, informează, marţi, un comunicat al MApN. Potrivit sursei citate, activitatea se va axa pe analiza stadiului implementării deciziilor summit-ului de la Varşovia şi pe stabilirea temelor principale ale agendei viitoarei reuniuni.

"În cadrul discuţiilor, miniştrii Apărării vor reconfirma atenţia sporită pe care aliaţii o acordă consolidării posturii de descurajare şi apărare pe flancurile estic şi sudic ale Alianţei. Agenda reuniunii mai include aspecte prioritare pentru securitatea euroatlantică, cu accent pe analizarea procesului de adaptare a Alianţei Nord-Atlantice la diversele tipuri de ameninţări, parteneriatul transatlantic, finanţarea apărării şi asumarea echitabilă a responsabilităţilor, creşterea contribuţiei NATO la eforturile internaţionale de proiectare a stabilităţii, precum şi evaluarea iniţiativelor de cooperare dintre NATO şi Georgia", precizează MApN, conform Agerpres.

De asemenea, Leş va avea o serie de întâlniri cu omologi aliaţi în vederea intensificării dialogului în domeniul apărării, atât în planul cooperării bilaterale, cât şi pe temele de actualitate de pe agenda NATO. În marja reuniunii, oficialul român va participa şi la întrunirea Coaliţiei Globale contra Daesh, organizată la iniţiativa secretarului american al Apărării, James Mattis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.