Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriel Liiceanu a pierdut procesul cu Victor Roncea şi EVZ

RTV.net
gabriel liiceanu

Chiar înaintea sărbătorilor de iarnă, Gabriel Liiceanu a mai primit o veste proastă: prin sentinţa Tribunalului Bucureşti, a pierdut procesul cu ziarul „Evenimentul zilei” şi jurnalistul Victor Roncea! Informaţia se află pe portalul instanţei, unde se consemnează: „Respinge acţiunea ca nefondată”.

Potrivit Cotidianul.ro , procesul pe care Gabriel Liiceanu l-a intentat jurnalistului Victor Roncea şi ziarului „Evenimentul zilei” vine după ce Victor Roncea a publicat mai multe articole despre felul în care a fost constituit „Grupul de Dialog Social” (GDS), prin contribuţia decisivă a cuplului Silviu Brucan – George Soros, chiar în primele zile de după Revoluţie.

Primul episod al serialului din „Evenimentul zilei”, s-a intitulat „GDS, fondat de un agent sovietic și unul maghiar, secondați de Andrei Pleșu și Gabriel Liiceanu” şi a trecut în revistă principalele nume care s-au implicat în acest proiect al miliardarului american George Soros.

Citește și: Raed Arafat rupe tăcerea în cazul care a REVOLTAT România, în ultimele 24 de ore: 'Nu putem vorbi de batjocură. Toți știau că e limită de timp'

Al doilea episod avea titlul „GDS, fondat de Andrei Pleșu și Gabriel Liiceanu, împreună cu un agent sovietic și unul maghiar” şi reprezintă un adevărat Rechizitoriu la adresa celor care au pus umărul la dezvoltarea GDS, mulţi dintre ei fiind dovediţi ulterior de documentele CNSAS ca fiind agenţi sau turnători ai Securităţii.

În locul unui „Drept la replică” sau al combaterii în presă (în „22”, în „Dilema veche” sau pe „contributors.ro”, de pildă) a afirmaţiilor lui Victor Roncea, Gabriel Liiceanu a preferat să-l acţioneze în judecată pe autor, cerînd daune de 50.000 euro din partea acestuia şi alte 50.000 euro din partea ziarului „Evenimentul zilei”, mizînd pe notorietatea sa, cea care, chipurile, i-ar fi făcut pe judecători să tremure de emoţie! N-a fost însă deloc aşa, căci judecătorii au primit din partea lui Victor Roncea o „Întîmpinare” de vreo 40 de pagini, care a lămurit şi mai bine faptul că aspectele din articolele din „Evenimentul zilei” erau reale, bazate pe documente şi pe declaraţiile publice ale unor reprezentanţi ai instituţiilor statului!.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.