Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriel Mutu, declarație: reintroducere pe ordinea zi a CGMB a proiectului privind Muzeul Holocaustului

Romania libera
gabriel mutu

La finalul săptămânii trecute, președintele PSD București, Gabriel Mutu, trăgea un semnal de alarmă asupra necesității sprijinirii înființării Muzeului Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului.

Proiectul de hotărâre prin care o clădire aflată în administrarea municipalității să fie trasferată Institutului Național pentru Studierea Holocaustului ”Elie Wiesel” avea nevoie pentru aprobare de două treimi din votul consilierilor generali ai Municipiului București.

Din păcate, acest lucru nu s-a întâmpat în ședința de ieri, 11 martie 2019, de la Primăria Municipiului București, iar președintele PSD București, Gabriel Mutu, anunță măsuri drastice împotriva celor care nu au votat acest proiect.

Citește și: Au crăpat nervii în PSD: Lucian Șova, reproșuri la scenă deschisă pentru Răzvan Cuc

”Am anunțat încă de săptămâna trecută că PSD susține acest proiect, de amenajare a  acestui muzeu în Capitală, un muzeu al cunoașterii istoriei holocaustului. Faptul că o parte a colegilor consilieri generali nu a dorit să înțeleagă importanța acestui proiect va atrage consecințele impuse prin statutul partidului. Îmi doresc să acordăm, prin vot legal, darea în administrare a unui imobil pentru acest muzeu și voi propune, prin vocea liderului consilierilor generali introducerea acestui proiect pe următoarea ordine de zi a ședinței ordinare a Consiliului General al Municipiului București. Primăria Municipiului București dispune de spații prin care poate fi pus în valoare patrimoniul Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România ”Elie Wiesel” și nu există niciun argument viabil pentru care să ne opunem amenajării unui astfel de spațiu. Este important să cunoaștem istoria acelui moment și să acționăm fără ezitare” a declarat Gabriel Mutu, potrivit unui comunicat remis STIRIPESURSE.RO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.