Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriel Oprea audiat la DNA în Mega-Dosarul DIPI/ UPDATE: Pus sub învinuire

dna

Gabriel Oprea, președintele UNPR este audiat la aceasta ora de procurorii DNA în Dosarul DIPI. La intrare nu a declarat nimic, în schimb gărzile de corp au bruscat jurnaliștii.

UPDATE: Reprezentanţii SPP au declarat pentru stiripesurse.ro că gărzile de cord ale fostului vicepremier nu sunt de la SPP. Deşi mai are încă dreptul legal, Gabriel Oprea nu mai beneficiază de protecţie SPP de când a părăsit funcţia de ministru.

UPDATE: Va fi pus sub invinuire!

Vezi și: NEBUNIE totală la Doi ș'un sfert. L-au interceptat pe premier și membri ai Guvernului

In acest dosar lui Gabriel Oprea deja Senatul României a încuviințat la solicitarea procurorilor anticorupție solicitarea de urmărire penală. Procurorii pot face solicitări acum și pentru reținere și arestare.

Fostul vicepremier este cercetat penal și în Dosarul girofarul în care este acuzat de abuz de putere.

____

Nicolae Gheorghe şi Nelu Zărnică, adjunctul său la DIPI, au fost demişi din funcţii în 10 februarie, la propunerea  ministrului de Interne.

La cinci zile după ce au fost demişi, Nicolae Gheorghe şi Nelu Zărnică au fost puşi sub acuzare de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), faptele din dosarul în care sunt cercetaţi fiind de abuz în serviciu şi deturnare de fonduri.

Două zile mai târziu, în 17 februarie, DNA a cerut aviz de la Senat pentru urmărirea penală a fostului ministru al Internelor Gabriel Oprea, pentru abuz în serviciu legat de cumpărarea de către DIPI a unui Audi A8 pentru protecţia demnitarilor, Maşina a fost cumpărată cu bani care erau destinaţi doar pentru achiziţii necesare în cazuri de combatere a corupţiei, fiind folosită doar de fostul ministru al Internelor, din 21 august până în octombrie 2015.

Cererea DNA de avizare a începerii urmăririi penale a lui Gabriel Oprea a fost avizată de Senat în 24 februarie .

Potrivit DNA, în 13 iulie 2015, fostul ministru al Internelor a dispus suplimentarea cu 410.000 de lei a fondurilor pentru cheltuielile operative ale DIPI şi a aprobat cumpărarea unui autoturism Audi A8 pentru "asigurarea protecţiei demnitarilor". Banii au fost însă cheltuiţi ilegal pentru cumpărarea maşinii, în condiţiile în care puteau fi folosiţi doar pentru achiziţii necesare în cazuri de combatere a corupţiei.

Procurorii spun că Gabriel Oprea ar fi fost ajutat în acest demers de Nicolae Gheorghe, aflat atunci la conducerea DIPI, şi de Gabriel Nicolae Pavel, care era şeful Serviciului juridic din DIPI, ambii fiind cercetaţi în dosar.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.