Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriel Oprea, întâlnire emoționantă cu urmașii eroului din Afganistan, Florin Bădiceanu

Facebook
Gabriel Oprea

Președintele Uniunii Militarilor și Polițistilor “Mihai Viteazul”, gl.(r) Gabriel Oprea, a organizat, joi, 22 decembrie, la sediul Asociației, o întâlnire foarte importantă.

Moș Crăciun a venit pentru a se întâlni cu Gabriel și Cristian Bădiceanu, copiii eroului Florin Bădiceanu.

Cristian avea 3 anișori, iar Gabriel era încă în pântecele mamei, atunci când tatăl lor, sublocotenentul(pm) Florin Bădiceanu, a căzut la datorie în Afganistan.

Era 23 februarie 2010, când autovehiculul în care se afla Florin, desfășurând o misiune de patrulare pe autostrada Kandahar-Kabul, a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat.

În urma tragicului eveniment, Mihaela Bădiceanu a fost angajată în Armată. De altfel, prin decizia lui Gabriel Oprea, atât la Ministerul Apărării Naționale cât și la Ministerul Afacerilor Interne, toate soțiile eroilor au fost angajate în Armată, iar copiilor le este asigurat accesul în școlile acestor instituții, fără examen.

Gabriel Oprea, ministru al apărării naționale în acea perioadă, și-a dorit să-l boteze pe fiul cel mic al lui Florin, născut după două luni de la moartea eroului. Gabriel nu și-a cunoscut tatăl, dar s-a născut în mijlocul unei familii mari și iubitoare, Armata României.

Joi, după întâlnirea cu Moș Crăciun, Gabriel, Cristian și Mihaela, alături de gl.(r) Gabriel Oprea, au depus o coroană de flori la Monumentul Eroilor Militari căzuți la datorie în teatrele de operații și pe teritoriul României, din Parcul Tineretului. Monumentul a fost realizat în anul 2011, din contribuția personală a gl. Gabriel Oprea și donat Ministerului Apărării Naționale.

"Numele lui Florin Bădiceanu este scris, pentru veșnicie, pe monument, alături de numele celorlalți eroi care și-au pierdut viața în teatrele de operații.

Este important ca fiii lui Florin să știe cine a fost tatăl lor. Un erou care și-a onorat jurământul de a-și apăra țara chiar cu prețul vieții. A luptat până la capăt pentru pacea lumii, pentru liniștea tuturor copiilor, pentru liniștea și demnitatea noastră, a tuturor.

Dumnezeu să-l odihnească în pace pe Florin! Glorie eternă eroilor români!", spune Gabriel Oprea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.