Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriel Oprea, la mâna colegilor: Cum se poziționează partidele în privința votului

www.adevarul.ro
gabriel oprea dna

Comisia Juridică a Senatului va  prezenta Biroului Permanent calendarul votului în cazul Gabriel Oprea și, cel mai probabil, audierea lui Oprea în Comisia juridică va avea loc marţi, în aceeaşi zi urmând a se vota şi raportul Comisiei juridice. După finalizarea raportului, votul urmează să fie dat în plen, cel mai probabil peste o săptămână, relatează Realitatea Tv.

Partidele politice au început deja să se poziţioneze în privinţa votului în cazul lui Gabriel Oprea.

Liberalii au anunţat cum vor proceda în cazul votului pentru ridicarea imunităţii parlamentare a lui Gabriel Oprea. Astfel, pe pagina de Facebook a partidului se precizează că senatorii formaţiunii vor vota favorabil pentru cererea DNA.

Partidul Național Liberal va vota de fiecare dată favorabil solicitărilor de ridicare a imunității parlamentarilor, indiferent de numele persoanei sau de partid. Cazul Oprea trebuie să își continue cursul firesc al anchetei solicitate de DNA, pentru ca instanțele să îi decidă acestuia vinovăția sau nevinovăția, nu Parlamentul României", se arată pe pagina de Facebook a PNL.

Cei de la ALDE au anumite rezerve şi semne de întrebare când vine vorba de acest vot.

Personal, eu am fost foarte surprins de această acuzaţie. Şi când am să votez, am să mă gândesc la următorul lucru: ce o să se întâmple dacă un motociclist din escorta care îi asigură coloana preşedintelui va avea un accident? Va ajunge preşedintele să fie acuzat de ucidere din culpă?”, spunea în urmă cu câteva zile Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE.

Fost subaltern al lui Gabriel Oprea, actualul preşedinte executiv al PMP, Valeriu Steriu, susţine că acordă credit justiţiei. Nu poate vota pentru că e deputat.

Este o veste neplăcută. De-a lungul timpului, cred că nu a fost nicio situaţie în care să existe vreo recomandare către colegii noştri din Parlament de a vota altfel decât pentru a sprijini justiţia”, a declarat președintele executiv al PMP.

Social-democraţii sunt liberi să voteze după cum le dictează conștiința.

Nu le-am dat nici așa, nici așa. Nu! Le-am spus, în schimb, să studieze cu foarte mare atenție, pentru că au fost foarte multe comentarii despre competență, despre atribuții și să decidă fără nici o linie de la partid”, a declarat președintele PSD, Liviu Dragnea.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.