Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriel Oprea, mesaj de Ziua Europei: '144 de ani de la câștigarea Independenței, 76 de ani de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial și a 14 ani de UE'

gabriel oprea

Generalul Gabriel Oprea spune, într-un mesaj de Ziua Europei că, pentru România, 9 mai înseamnă 144 de ani de la câștigarea Independenței, 76 de ani de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial și a 14-a aniversare ca membru al Uniunii Europene.

”Rănile războiului nu ne vor lăsa să uităm vreodată cât de prețioasă este pacea

Pentru România, 9 mai înseamnă 144 de ani de la câștigarea Independenței, 76 de ani de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial și a 14-a aniversare ca membru al Uniunii Europene.

Ziua Europei este, in fiecare an, un prilej de sărbătoare, dar si un moment de reflecție la parcursul fiecăreia dintre țările care fac parte din Uniunea Europeană.

Uniunea Europeană este, astăzi, un simbol al unității cetățenilor săi, al comuniunii de gânduri, trăiri și manifestări pe care tot mai mulți o numesc identitate europeană.

Rănile războiului nu ne vor lăsa să uităm vreodată cât de prețioasă este pacea și, tocmai de aceea, este bine că România este astăzi parte a celei mai importante alianțe militare – NATO și parte a Uniunii Europene, avand cele mai importante garantii de securitate.

Nu-i vom uita niciodata pe eroii militari care s-au jerfit in azboiul de Independenta, in cele 2 razboaie mondiale, pt ca astazi Romania sa fie membru al NATO si al UE.

Pentru a le cinsti memoria, am ridicat, din fonduri private personale, Monumentul Eroilor militari români căzuţi la datorie în teatrele de operații și pe teritoriul national si l-am donat Ministerului Apararii Nationale.

La multi ani, Europa, la multi ani România!”, e mesajul lui Gabriel Oprea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.