Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriel Oprea, mesaj special de Ziua Forţelor Terestre

UMPMV
UMPMV Uniunea militarilor și politistilor

Mesajul preşedintelui Uniunii Militarilor şi Poliţiştilor 'Mihai Viteazul', Gabriel Oprea, cu ocazia Zilei Forţelor Terestre

"Dragi prieteni,

Ziua de astăzi este despre românii curajoşi şi demni, care îşi dedică viaţa şi cariera slujirii intereselor de securitate ale ţării. Astăzi ne cinstim eroii şi onorăm militarii care fac parte din cel mai reprezentativ corp al Armatei României: forţele terestre. Cinstim pe cei care de-a lungul timpului au luptat pentru libertate, unitate naţională şi integritate teritorială, dându-şi viaţa pentru un crez. Cei care ne-au fost camarazi, prieteni sau colegi nu vor fi uitaţi niciodată.

Ca ministru al apărării, în 2010 am inaugurat Monumentul Eroilor militari căzuţi în misiune în Teatrele de Operaţii şi pe teritoriul României, un simbol al recunoştinţei pentru cei care au făurit istorie în numele idealurilor sacre ale României şi ale umanităţii. Monumentul din Parcul Tineretului, realizat prin contribuţia mea şi a primarului Cristian Popescu Piedone a fost donat Ministerului Apărării Naţionale şi este un omagiu veşnic adus militarilor care şi-au sacrificat viaţa departe de graniţele ţării, dar şi pe teritoriu naţional, onorând, cu demnitate, jurământul faţă de Patrie.

Astăzi România este parte a celei mai puternice alianţe militare, NATO, şi parte a UE, împărtăşim valorile libertăţii, securităţii şi justiţiei.

Cel mai important ideal pe care România şi l-a asumat ca membru NATO şi UE, este solidaritatea. Nu te poţi bucura de drepturi dacă nu eşti pregătit să-ţi asumi responsabilităţile care vin odată cu acestea. Iar România şi-a asumat responsabilităţi importante. Contextul de securitate, dar şi războiul total atipic pe care îl duce întreaga lume cu un duşman nevăzut, coronavirusul, fac de la o zi la alta să fim nevoiţi să ne adaptăm, să ajustăm permanent acţiunile şi resursele pe care le avem pentru a face faţă acestor noi realităţi. Solidaritatea este astăzi mai valoroasă decât oricând, ca şi responsabilitatea. Împreună, uniţi, responsabili şi solidari vom depăşi cu bine şi acest război.

Ca militar al Armatei Române am încredere deplină în profesionalismul şi în calităţile morale ale militarilor noştri, ale soldaţilor români, demonstrate cu prilejul a nenumărate misiuni desfăşurate în teatrele de operaţii.

Faptele acestor curajoşi ne îndreptăţesc să privim cu optimism spre viitor. Lor le adresez cele mai calde felicitări şi urări de succes în nobila misiune de a vă servi ţara sub tricolor. Îi felicit, totodată, pe cei care poartă numele patronului spiritual al forţelor terestre şi le spun un sincer La mulţi ani! Dumnezeu să binecuvânteze forţele terestre ale Armatei României!

Aşa să ne ajute Dumnezeu!"

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.