Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriel Oprea, mesaj special pentru Forțele Aeriene Române

Facebook
gabriel oprea

Presedintele Uniunii Militarilor si Politistilor “Mihai Viteazul”, gl.(r) Gabriel Oprea, a trasmis un mesaj cu prilejul Zilei Forţelor Aeriene.

“Ziua Forţelor Aeriene este sãrbãtoritã la 20 iulie, odată cu prăznuirea Sfântului Mare Prooroc Ilie Tesviteanul, patronul spiritual şi ocrotitorul temerarilor zborului.

Astazi urãm sãnãtate si succes întregului personal, militar şi civil, care serveşte ţara sub Drapel, în cadrul acestei categorii de forţe a Armatei României.

Forţele Aeriene îşi fac pe deplin datoria, cu profesionalism şi dăruire. În aceastã zi, cu precãdere, trebuie subliniatã contribuţia pe care au adus-o la apărarea ţării în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, dar şi rezultatele obţinute în exerciţiile multinaţionale, în teatrele de operaţii, în transportul trupelor, în misiunea de serviciu Poliţie Aeriană executată sub comandă NATO, în misiunile umanitare pentru salvarea vieţilor aflate în dificultate.

Forţele Aeriene Române trebuie să facă faţă provocărilor pentru a se menţine la standardele de interoperabilitate şi compatibilitate ale aliaţilor.

Consider cã este foarte important si necesar ca, în paralel cu desfăşurarea programelor strategice de modernizare şi înzestrare, să se desfăşoare pregătirea, sub toate aspectele, a resursei umane. Iar militarii si civilii din Fortele Aeriene, la fel ca si colegii lor din celelalte categorii de forte ale Armatei, trebuie sa fie sprijiniti de statul român, fie cã sunt activi, fie cã sunt rezervisti.

Să nu uităm niciodată că România a fost printre primele din lume în cucerirea spaţiului aerian. Aeronautica mondială s-a ridicat şi pe aripi româneşti. Primul zbor efectuat cu un avion proiectat şi construit în România, la Arsenalul Armatei, de către Aurel Vlaicu, a fost momentul de referinţă în istoria aviaţiei româneşti şi mondiale, alături de realizările remarcabile a încă doi titani ai zborului – Traian Vuia şi Henri Coandă.

Lecţia supremă pe care ne-au lasat-o eroii noştri este aceea că toţi cei care şi-au asumat până la capăt destinul de a sluji cu onoare şi cu devotament ţara trebuie să se dedice cu toată fiinţa împlinirii acestui ţel. Avem tot respectul si toata recunostinta faţă de camarazii noştri căzuţi la datorie şi faţă de toţi cei care sunt gata să apere, cu preţul vieţii, valorile în care cred românii.

Cer senin şi la mulţi ani!

Gl.(r) Gabriel Oprea

Presedintele UMPMV”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.