Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriel Oprea: 'Scandalurile politice din România nu trebuie exportate la Bruxelles'

facebook.com
Gabriel Oprea

În perioada 10 – 11 mai, președintele Gabriel Oprea, însoțit de membri ai conducerii partidului și de candidați la alegerile europarlamentare, a participat la ședințe de lucru organizate în filialele județene din Vâlcea, Gorj, Dolj și Olt.

Temele principale ale întâlnirilor de la Râmnicu Vâlcea, Târgu Jiu, Craiova și Slatina au fost alegerile din 26 mai 2019 și stadiul implementării, la nivel local, a măsurilor de reconstrucție a partidului.

Scandalurile politice din România nu trebuie exportate la Bruxelles”, a declarat Gabriel Oprea. El a precizat faptul că, în toată activitatea sa, UNPR a pus pe primul plan românii, bunăstarea lor, asigurarea unui echilibru politic, social și economic și a dat asigurări că reprezentanții partidului vor face echipă în Parlamentul European cu toți eurodeputații români, indiferent de formațiunea din care provin.

Importantă e România. Nu contează că aici suntem de stânga sau de dreapta, că există simpatii sau adversități politice, atacuri directe sau “pe surse”.  Acolo, în Parlamentul European, trebuie să vorbim aceeași limbă, la propriu și la figurat, să fim o echipă: Naționala României la Bruxelles. Trebuie să fim o singură voce, când vine vorba de apărarea dreptului câștigat de români de a fi cetățeni europeni, de a fi tratați egal cu toți ceilalți cetățeni ai Uniunii, respectați sub toate aspectele pe care le implică acest drept și promovați intens, ca valori naționale și individuale. Trebuie să exportăm valoare și să importăm bunăstare și evoluție”, a subliniat liderul UNPR.

Gabriel Oprea le-a vorbit celor prezenți despre candidații pentru PE și despre proiectele pe care aceștia își propun să le dezvolte la Bruxelles. El a precizat că mulți dintre membrii UNPR care renunțaseră la politică au revenit în partid: “Mulți dintre foștii noștri colegi au revenit în UNPR. De asemenea, vin alături de noi rezerviști militari și polițiști și toți își aduc aportul la campanie. Am stabilit criterii de performanță pentru fiecare organizație județeană, iar cei care ni s-au alăturat s-au integrat deja în structurile partidului și sunt foarte implicați în activitatea sa. Vom reface cifra de 500.000 de membri și după alegerile de anul viitor vom avea primari, consilieri locali și județeni, deputați și senatori. Aceasta este ținta cea mai importantă pentru noi”.

Citește și: Nicușor Dan, replică, după ce a fost dat în judecată de Gabriela Firea: Aștept confruntarea

Anghel Iordănescu, unul dintre candidații care deschid lista Uniunii pentru alegerile din 26 mai, le-a vorbit liderilor locali despre increderea sa în proiectul UNPR și a subliniat, la rândul său, importanța colaborării dintre partidele pentru atingerea scopurilor comune și pentru promovarea intereselor României.

Dacă electoratul va decide să ne trimită în Parlamentul European, fiecare dintre cei care candidează din partea UNPR se va bate pentru orice proiect european care poate să îmbunătățească viața românilor. Sunt foarte multe domenii în care este nevoie de bani europeni. Avem mult de lucru în sănătate, educație, agricultură, infrastructură. Noi la Bruxelles vom reprezenta România. Nici eu, nici Ilie Năstase nu suntem interesați de indemnizația de eurodeputat. Amândoi avem o situație financiară bună și am putea foarte bine să stăm aici, acasă, liniștiți și să nu facem nimic. Dar credem că e important să dăm tot ce putem pentru România, așa cum am făcut-o mereu, mai ales că nu suntem mânați de niciun fel de interese personale”, a declarat Anghel Iordănescu.

Luminița Adam, cel de-al treilea candidat pe lista partidului pentru alegerile europarlamentare a sublinat, în discursul său, că politicienii români de la Bruxelles ar trebui să își asume declarațiile și faptele lor în Parlamentul European.

După aproape 30 de ani de la Revoluție, lucrurile nu merg bine în România. Nu avem drumuri, nu avem spitale, nu avem învățământ performant, dar suntem o țară din Uniunea Europeană. Suntem geografic parte a Europei, dar nivelul nostru de trai nu este același cu cel al celorlalți cetățeni europeni. Asta pentru că politicienii care ne-au reprezentat au acceptat această postură umilitoare. Au acceptat o Europă cu două viteze. Și România contribuie la bugetul Uniunii Europene. Nu suntem o țară care stă cu mâna întinsă și așteaptă să vină de acolo ceva pentru noi. Și noi cotizăm, iar ceea ce primim este dreptul nostru. Dacă lucrurile nu merg așa cum ar trebui pentru noi, este vina celor care nu știu să gestioneze aceste lucruri. Noi propunem o politică de echipă”, a declarat Luminița Adam, potrivit unui comunicat remis STIRIPESURSE.RO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.