Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriel Oprea: 'Veteranii din teatrele de operatii au luptat cu toată fiinţa lor pentru o lume demnă şi liberă'

Facebook
Gabriel Oprea

Gabriel Oprea a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Veteranilor, sărbătorită în fiecare an în data de 11 noiembrie.

”11 noiembrie este Ziua Veteranilor din Teatrele de Operații. Nu avem voie sa uitam vreodata sacrificiul lor. Astăzi cinstim si memoria eroilor Primului Război Mondial, dar ne amintim şi de sacrificiul militarilor români care au participat la misiuni în afara teritoriului statului. Celebrăm încheierea oficială a Primului Război Mondial. La 11 noiembrie 1918, ora 11,00, intra în vigoare Armistiţiul între Puterile Antantei şi Germania, prin care s-au creat şi condiţiile necesare realizării Marii Uniri.

Pentru Armata si pentru români, semnificaţia acestei zile este legată şi de faptul că, pe data de 11 noiembrie 2003, a căzut la datorie sublocotenentul p.m. Iosif Silviu Fogaraşi, primul militar român decedat în teatrul de operaţii din Afganistan.

În semn de supremă recunoştinţă pentru cei care au făurit istorie în numele idealurilor sacre ale Romaniei şi ale umanităţii, în anul 2010 am inaugurat Monumentul Eroilor militari căzuţi în misiune în Teatrele de Operaţii şi pe teritoriul României, ridicat din fonduri proprii, împreuna cu primarul Piedone, si donat MApN. Monumentul din Parcul Tineretului din Capitala este un omagiu veşnic, de suflet, adus militarilor care şi-au sacrificat viaţa departe de graniţele ţării, dar şi pe teritoriu naţional, onorând, cu demnitate, jurământul faţă de Patrie.

Eroii noştri căzuţi la datorie în teatrele de operaţii pentru îndeplinirea angajamentelor internaţionale de securitate ale României sunt prezenţi în sufletele şi rugăciunile noastre şi le aducem si astăzi un pios omagiu.

Cu totii datorăm respect profund veteranilor din teatrele de operatii, care au luptat cu toată fiinţa lor pentru o lume demnă şi liberă.

Să ne slujim Ţara, pentru a ne ridica la înălţimea eroismului şi jertfei lor, cu demnitate şi înţelepciune, cu implicare şi solidaritate.

Gl.(r) Gabriel Oprea

Presedintele Uniunii Militarilor si Politistilor “Mihai Viteazul

Presedintele UNPR”, este mesajul transmis de Gabriel Oprea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.