Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriel Trifu, anunţ înaintea meciului de Cupa Davis cu Luxemburg: Este cea mai bună echipă pe care o putem prezenta

www.libertatea.ro
Gabriel Trifu

Căpitanul nejucător Gabriel Trifu a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că pentru România va evolua în întâlnirea cu Luxemburg, din Cupa Davis, cea mai bună echipă posibilă. Meciul cu luxemburghezii trebuie tratat cu seriozitate, a menţionat el. “Sunt la prima mea participare ca şi căpitan, am fost antrenorul echipei în anii precedenţi, sub conducerea lui Andrei Pavel. Le mulţumesc jucătorilor pentru confirmarea la lot, după părerea mea este cea mai bună echipă pe care o putem prezenta. Condiţiile de joc, suprafaţa, mi se pare sala extraordinar de frumoasă, toată lumea s-a străduit să avem cele mai bune condiţii”, a spus Trifu.

Gabriel Trifu a precizat că echipa României este teoretic favorită, dar trebuie să fie atentă. “Este un meci pe care îl tratăm cu seriozitate. Chiar dacă pe hârtie suntem favoriţi, avem un drum lung de parcurs pentru a accede în prima grupă mondială, şi sper să muncim toţi umăr la umăr să putem realiza acest lucru”.

România va fi reprezentată la întâlnirea de Cupa Davis cu Luxemburg, care va avea loc în acest weekend, la Piatra Neamţ, de Marius Copil, Nicolae Frunză, Horia Tecău, Florin Mergea şi, al cincilea jucător, Bogdan Borza.

Din echipa Luxemburgului pentru confruntarea de la Piatra Neamţ fac parte Raphael Calzi (20 de ani), Christophe Tholl (23 de ani), fratele acestuia Robi Tholl (21 de ani) şi Ugo Nastasi (24 de ani). Căpitan nejucător este Jean Goudenbour.

Luxemburghezii vin în România fără cel mai bine clasat jucător al lor, Gilles Muller, locul 28 ATP.

Întâlnirea va conta pentru turul I al Grupei a II-a a Zonei Europa/Africa a Cupei Davis.

România a retrogradat din Grupa I pentru prima oară după 1993, ca urmare a înfrângerii din confruntarea cu Israel, scor 0-5.

Pentru a reveni în Grupa I, România trebuie să treacă trei tururi. Dacă pierd cu Luxemburg, tricolorii vor juca un tur play-off pentru menţinere/retrogradare.

Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) testează întâlniri de două zile în grupele zonale ale Cupei Davis, cu meciuri care să se dispute după sistemul cel mai bun din trei seturi. Conform acestui proiect, în prima zi se vor juca două partide de simplu şi cea de dublu, iar în cea de-a doua zi ultimele două meciuri de simplu, toate după sistemul cel mai bun din două seturi, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.