Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea a dezvelit un monument dedicat lui Papa Francisc: un eveniment de suflet

www.facebook.com
statuie papa

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a dezvelit monumentul dedicat Sanctității Sale Papa Francisc, o statuie a suveranului pontif amplasată în apropiere de Palatul Apostolic din București.

Citește și: Cozmin Gușă vorbește despre Operațiunea Manipularea: Iohannis și Orban vor să isterizeze populația

”Eveniment de suflet : dezvelirea unui monument dedicat Sanctității Sale Papa Francisc - un simbol care va dăinui multe veacuri de aici înainte, o dovadă a gratitudinii noastre față de Sfântul Părinte.

Trăim vremuri în care avem nevoie de repere, cum este și personalitatea Sa, iar prin acest monument celebrăm tocmai valorile pe care le-a promovat: este cunoscut și admirat pentru modestia Sa, atitudinea plină de respect și blândețe față de oameni. Toate acțiunile Sanctității Sale sunt adevărate pilde de bunătate și înțelepciune, iar cuvintele rostite la vizita din 2019 în Capitală sunt mai actuale decât oricând: ”Să mergem împreună” – vorbe atât de simple, dar atât de pătrunzătoare, care rămân în istorie.

Am ales amplasarea în apropiere de Palatul Nunțiaturii Apostolice a Sfântului Scaun din București și de parcul Cișmigiu, o grădină monument istoric a Capitalei foarte vizitată, ne aflăm la intersecția Bulevardului Schitu Măgureanu cu Strada Grigore Cobălcescu.

În această zonă se găsește și bustul Papei Ioan Paul al II-lea, realizat în amintirea vizitei istorice pe care a efectuat-o în România în 7-9 mai 1999, o altă personalitate simbol, care susținea dreptatea, pacea, iertarea şi viaţa. Şi Iubirea!

Primăria Municipiului București, prin Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic, împreună cu Arhiepiscopia Romano-Catolică din București au inaugurat monumentul dedicat Sanctității Sale Papa Francisc.

Bustul din bronz, lucrare a artistului Darie Dup, a fost donat Primăriei Municipiului București de către Arhiepiscopia Romano-Catolică București și a fost amplasat în scuarul intersecției străzii Schitu Măgureanu cu strada Cobălcescu.”, scrie Gabriela Firea.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.