Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea a făcut o nouă rectificare bugetară: Primarul acordă peste 26 milioane de lei spitalelor

facebook.com
Gabriela Firea

Primăria Capitalei a votat, joi, proiectul privind o nouă rectificare bugetară, prin care se acordă peste 26 de milioane lei spitalelor de stat și peste 900.000 lei instituțiilor de cultură din București, în vreme ce la RADET și RATB, o parte din banii pentru investiții se transformă în subvenții.

„Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale solicită rectificarea bugetului propriu și a bugetului unor spitale de interes local atât la venituri, cât și la cheltuieli. Bugetele spitalelor se propune a se majora cu 26.199 mii lei pe seama sumelor primite din bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate”, se arată în proiectul de pe ordinea de zi a Consiliului General al Municipiului București (CGMB), scrie mediafax.ro.

Citește și: De la câteva mii de euro la 15 euro! Ce nu știai despre Delia

Spitalele al căror buget se propune a se rectifica sunt: Spitalul Filantropia (1,5 milioane de lei), Spitalul Sfânta Maria (4,3 milioane de lei), Spitalul de Nefrologie Carol Davila (4,2 milioane de lei), Spitalul de Pneumoftiziologie Sf. Ştefan (3,2 milioane de lei), Spitalul Th. Burghele (2,8 milioane de lei), Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Panait Sârbu (13,4 milioane de lei) şi Spitalul de Psihiatrie Alexandru Obregia (peste 600.000 de lei), Spitalul de Copii Victor Fomoiu (4,7 milioane de lei). În total, spitalele vor primi peste 26 de milioane de lei.

Teatrul Țăndărică va primi bani pentru proiecte cu prilejul Centenarului, precum Teatrul de animație în România, Album Centenar (160.000 lei) și pentru Turneul Țăndărică în Europa (750.000 de lei). De asemenea, Teatrul Nottara va primi în plus 88.000 de lei, iar Centrul Cultural Expo Arte, înființat în luna iunie, va primi, pentru cheltuieli curente și de investiții 3,1 milioane de lei.

Citește și: Tranzacție autorizată! Ce s-a întâmplat cu Gazeta Sporturilor

În ceea ce privește RATB, proiectul prevede reducerea din bugetul de investiții cu 43,7 milioane de lei, și transferați către subvenții. Bugetul Regiei va fi în valoare de 148,6 milioane de lei.

La RADET, situația este similară: „Modificările propuse se referă atât la credite de angajament cât și la credite bugetare. Se propune reducerea cu 40.000 mii lei a creditelor bugetare în lista obiectivelor de investiții aprobată la investiții și majorarea creditelor bugetare cu aceeași sumă la subvenții pentru energia termică”.

Citește și: Li s-a tăiat dreptul la pensie- ce vor primi în schimb .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.