Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea a luat cu asalt RATB: NU e normal ca peste 100 de autobuze să fie piese de schimb

Firea

Gabriela Firea, candidat din partea PSD pentru funcția de primar general al Capitalei, a acceptat azi invitația sindicaliștilor din cadrul RATB la o discuție pe tema măsurilor necesare necesare pentru aducerea transportului în comun la standarde europene.

Citește și: HAOS total: Candidatul PNL la Sectorul 5 se DELIMITEAZĂ de Marian Munteanu

„Ca primar general voi sprijini, cu ajutorul colegilor din Consilul General, o administrație profesionistă a RATB, care să nu fie controlată de niciun grup de interese altul decât cel al bucureștenilor”, a declarat candidata PSD în deschiderea discuțiilor, după care reprezentanții Regiei de transport au prezentat principalele probleme cu care se confruntă.

Situația gravă în care se găsește la ora actuală RATB este consecința directă a instabilității manageriale din ultimii ani, precum și a unor decizii îndoielnice de ordin politic, prin care anumite grupuri de interese au acționat în sensul eliminării de pe piață a operatorului public de transport în comun. Până la finalul anului, Regia trebuie să se transforme în societate comercială, pentru a se putea încadra în cerințele Comisiei Europene în materie.

Subfinanțarea cronică a Regiei din ultimii 20 de ani, cu precădere din ultimii 10 ani, a dus la situații paradoxale. Astfel, deși numărul de autobuze prezente în trafic este subdimensionat față de nevoile reale, din cele 1.000 de autobuze ale RATB, în exploatare sunt mai puțin de 700, restul fiind ținute în garaj, descompletate, fiind folosite pentru piese de schimb, întrucât nu există în prezent posibilitatea alocării fondurilor necesare pentru reparații, în condițiile în care vehiculele au depășit perioada normată de exploatare și sunt ieșite din garanție.

„Orice plan de rezolvare a problemelor traficului din București trebuie să se bazeze pe sistemul public de transport, care trebuie să devină o alternativă viabilă pentru folosirea autoturismului. Pentru asta însă, transportul public trebuie să ofere condiții decente și mai ales să fie funcțional, adică să existe trasee care să acopere toate nevoile cetățenilor, iar circulația autovehiculelor să se facă după un grafic care se respectă, astfel încât timpii de deplasare să fie previzibili”, a declarat senatoarea Gabriel Firea la finalul întâlnirii, adăugând că va colabora fără rezerve cu lucrătorii de la RATB, mulți dintre ei aflați de peste 20-30 de ani în slujba bucureștenilor, pentru a le oferi locuitorilor Capitalei un transport public mai accesibil şi mai confortabil.

content-image

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.