Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea acuză Guvernul: Mai multă sănătate pentru bogați, mai puțină pentru săraci! Vom ataca la CCR

gabriela firea

Guvernarea de dreapta ia peste 250 de milioane de euro din sistemul public, și așa subfinanțat, pentru a-i da clinicilor private, acuză prim-vicepreședintele PSD Gabriela Firea: „Mai multă sănătate pentru bogați, mai puțină pentru cei sărăci! Vom ataca la CCR legea de aprobare a acestei OUG”.

”Mai multă sănătate pentru bogați, mai puțină pentru cei sărăci! Așa înțelege puterea #dedreapta să guverneze, luând peste 250 de milioane de euro din sistemul public, și așa subfinanțat, pentru a-i da clinicilor private. Astfel, rămân mai puțini bani la dispoziția spitalelor de stat, ceea ce înseamnă asistență medicală gratuită mai puțină și de o calitate mai proastă pentru marea majoritate a cetățenilor - cei care nu-și permit coplata la clinicile private.

Este, în fapt, încă o tentativă de privatizare a sănătății!

Anul trecut, în februarie, o încercare similară a fost oprită de Avocatul Poporului, care a atacat cu succes la CCR ordonanța guvernului.

În iunie, judecătorii CCR au decis în unanimitate că este neconstituțional ca spitalele private să acceseze fonduri publice de sănătate.

Abuzul actualei puteri, care a revocat din funcția de Avocat al Poporului pe Renate Weber, face acum imposibilă o nouă sesizare a CCR.

Vom ataca la Curtea Constituțională legea de aprobare a acestei OUG, însă acest lucru va fi posibil abia când va fi adoptată de ambele camere ale Parlamentului, înainte de promulgare.”, scrie Gabriela Firea.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.