Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea afirmă că NU se teme de candidatura lui Băsescu: 'Pare un război al stelelor. Parcă ar fi alegerile prezidențiale'

firea basescu

Primarul general, Gabriela Firea, afirmă că este un ”război al stelelor” pentru Primăria Capitalei, iar toţi cei care au anunţat că vor să candideze urmăresc un scop ”eminamente politic”, ”să ajungă mai sus”. Firea susţine că toţi cei care şi-au anunţat candidatura nu au o dorinţă reală de a rezolva problemele Bucureştiului şi au fost dezinteresaţi de Capitală în ultimii ani, transmite news.ro.

Gabriela Firea a fost întrebată, miercuri seară, la Antena 3, dacă este un război pentru Primăria Capitalei, aşa cum pare din declaraţiile din ultima perioadă, şi a precizat: ”Pare un război al stelelor. Toată lumea vorbeşte doar despre alegerile de la Primăria Capitalei, de parcă ar fi alegerile prezidenţiale. În fiecare zi se întâmplă atât de multe lcururi, se dau atât de multe lovituri şi strădanii se fac pentru Primăria Capitalei, încât pur şi simplu ne transferă în situaţia să credem că parcă este o bătălie pentru prezidenţiale”.

Întrebată la ce s-a referit când a vorbit despre ”război al stelelor”, Firea a explicat: ”Nu la epoleţi. M-am gândit la filmul celebru”.

De asemenea, întrebată dacă este un război pentru banii Primăriei, Firea a declarat: ”Nu cred că este un război pe bani, pentru că Primăria Caputalei are foarte puţini bani (...) Miza este eminamente politică, s-a creat această idee că, dacă un partid câştigă Primăria Capitalei, automat primeşte un fel de bonus politic, de simpatie, ca simbolistică la nivel naţional, şi automat câştigă şi următoarele alegeri. (...) Cei care vânează Primăria Capitalei nu au nicio dorinţă de a rezolva problemele Capitalei, ci doar vor să ajungă mai sus politic”.

Primarul general a comentat şi decizia fostului primar general Traian Băsescu de a candida din nou: ”Sunt şi eu surprinsă de ce reacţii se stârnesc în câmpul politic şi în bătălia politică la apropierea de alegerile locale. Aceşti oameni au fost dezinteresaţi total de Bucureşti în toţi aceşti ani, nu a interesat pe nimeni de problemele noastre. (...) Faptul că fostul primar şi fostul preşedinte vrea să intre în cursă, ce să zic, competiţia este deschisă pentru toată lumea. Să vină toată lumea să candideze la Primăria Capitalei, nu am de ce să mă tem de o astfel de competiţie”.

Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că USR nu doreşte ca PMP să facă parte din alianţa Dreptei în Capitală, motiv pentru care PMP va avea propriii candidaţi.

”Nu voi lăsa partidul să rămână în derivă”, a anunţat Traian Băsescu care a precizat că a cerut colegilor de partid să ia în calcul candidatura sa pentru funcţia de primar general.

”PMP nu e partid de milogi, ne vom juca şansa”, a mai anuţat Traian Băsescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.