Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea: Am fost anunțați de ucraineni că vor veni sute, poate chiar mii de orfani în România

stareapresei.ro
refugiati copii

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a anunţat, joi seară, că sute sau chiar mii de copii din Ucraina, instituţionalizaţi, vor fi aduşi în România în perioada următoare, în funcţie de durata conflictului din ţara vecină.

”Sunt copii care au venit din centrele de plasament din Ucraina, din Odesa, în special, dar şi din Kiev, acele zone au fost bombardate, nu s-au putut asigura poziţiile pentru ca aceşti copii să fie menţinuţi în acele centre de plasament. Sunt copii fără părinţi, orfani, dar şi copii care au fost daţi în grija statului ucrainean de către familiile lor, care nu aveau posibilităţi financiare să îi crească. Sunt copii care au venit în ţara noastră cu asistenţi sociali, cu asistenţi maternali, sunt grupuri organizate şi vor mai veni. Am fost anunţaţi de diferite instituţii din Ucraina că vor veni poate sute, dacă nu mii, în funcţie de durata acestui conflict, de copii, care erau daţi în grija statului şi aceştia beneficiază de întreaga noastră grijă”, a declarat Firea.

Ministrul a făcut apel la cei care găzduiesc copii din Ucraina, să anunţe acest lucru.

”Dacă ne aud persoane, dacă sunt cetăţeni sau instituţii care ştiu de existenţa unor copii din Ucraina care au intrat în ţara noastră, în primele zile, când nu au existat proceduri foarte clare şi care sunt acum la familii care nu au posibilităţi financiare să îngrijească aceşti copii, să contacteze Direcţiile noastre din toate judeţele şi noi venim în ajutor ori cu resurse pentru a-i menţine în acele locaţii sau să îi predea la centrele de plasament din judeţe. Avem informaţii despre copii care au intrat la noi în ţară decât cei luaţi în evidenţă, care au intrat neînsoţiţi în ţară”, a mai declarat Firea.

”Aceşti copii sunt acum în centre de plasament în judeţele noastre, în ţară. Avem suficiente locuri în continuare. Ne-am gândit la această platformă pe care a înfiinţat-o Ministerul Familiei prin Autoritatea Naţională pentru Protecţia şi Drepturile Copilului şi Adopţiei şi UNICEF, tocmai în ideea în care toate direcţiile judeţene să comunice între ele, să avem baza de date actualizată, atât cu numărul de copii intraţi în ţară, unde se află aceştia ca locaţie, ce nevoi sunt şi ce colaborări putem să stabilim în continuare cu animite asociaţii, organizaţii, instituţii sau cetăţeni care vor să vină în sprijinul copiilor instituţionalizaţi aflaţi în grija noastră”, a mai declarat Firea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.