Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea amenință că le face plângere penală miniștrilor Raluca Turcan și Alexandru Nazare

Inquam Photos / George Calin
Senat plen Gabriela Firea

Prim-vicepreședintele PSD, Gabriela Firea, a declarat joi la Antena 3, după ce comisiile parlamentare au respins amendamentul social-democraților privind dublarea alocației de stat pentru copii, că le va face plângere penală miniștrilor Muncii și Finanțelor, Raluca Turcan, respectiv Alexandru Nazare.

Citește și: Călugării dezbină coaliția. 31 de deputați USR PLUS, inclusiv Dan Barna, s-au opus finanțării schitului românesc de la muntele Athos: 'O risipă populistă' .

Firea a explicat că Guvernul nu vrea să pună în aplicare o lege adoptată de Parlament și promulgată de șeful statului. Amendamentul PSD prevede creşterea alocaţiilor la 300 de lei pentru copiii de la 2 ani la 18 ani, și la 600 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 0 şi 2 ani, inclusiv pentru copiii cu dizabilităţi.

Amendamentul PSD se referă la majorarea alocației astfel cum prevedea legea privind dublarea alocației de stat pentru copii.

„Avem o lege în vigoare, este vorba despre legea 14/2020, care prevede dublarea alocațiilor, lege care a fost promulgată și de președintele țării, de asemenea a fost declarată constituțională de către CCR. Ce se întâmplă de un an și jumătate, de când avem guvernarea PNL, iar apoi PNL-USR: modalități de tergiversare a aplicării acestei legi. (...) Aș vrea să știu ce explicații dau acești politicieni familiilor din România că nu au găsit bani în buget pentru o sumă infimă, 0,27%, și au găsit bani pentru tot felul de achiziții care nu erau urgente, nu erau presante.

În schimb, pentru copii nu numai că nu au avut milă și atenție, dar nici măcar nu au oferit un procent infim care nu însemna altceva decât aplicarea legii în vigoare. Ar dori să ajungem să depunem plângeri penale. Noi nu suntem cu plângeri penale, politica se face în Parlament, dar asta este calea. Nouă ne spun juriștii: dacă legea nu se aplică, plângere penală pentru abuz în serviciu pentru miniștrii care nu o aplică - începând cu premierul, ministrul de finanțe, ministrul muncii. Deci, asta este următoarea etapă, nu ne lăsăm”, a declarat Firea.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.