Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea anunță că RADET e la un pas de faliment! Critici la adresa celor care i se opun: 'Au o gândire meschină și criminală'

facebook.com
Gabriela Firea

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, susține că RADET este la un pas de faliment. Ea susține că nu există posibilitatea înlocuirii acestui sistem și îi acuză de gândire meschină și criminală pe cei ce se opun modernizării.

Citește și: ROBORUL nu 'tremură' în fața amenințărilor lui Vâlcov - Indicele, cel mai mare nivel din ultimele patru luni

„Acum avem o răspundere să rezolvăm problema și să facem față situației extrem de complexe. Sistemul de termoficare nu se adresează câtorva sute de bucureșteni. Este vorba de 1,8 milioane de bucureșteni racordați la RADET. De asemenea, toate școlile, spitalele și instituțiile publice. Sistemul RADET este al doilea cel mai vast sistem de termoficare după cel din Mosocva, din Europa. După analizele făcute nu există posbilitatea înlocuirii acestui sistem, decât pe o perioadă foarte lungă și cu la costuri foarte mari. În concluzie datoria noastră este să salvăm ce avem și să reparăm toate conductele, să le reabilităm. Ceea ce am și început deja.  Pentru a continua procesul de modernizare trebuie să fie o entitate. Nu este doar în răspunderea Primăriei. Am scris Parlamentului, Guvernului, ministerului de resort, CSAT și am atras atenția că activitatea noastră este guvernată de legi pe care le elaborează Parlamentul, de regulamente pe care le-au elaborat ministerele de resort și  există reguli ce trebuie respectate. Cine spune 'nu votați aceste proiecte' pentru că-i faceți un cadou Gabrielei Firea au o gandire meschină, politicianistă și criminală la adresa cetățenilor”, a declarat Gabriela Firea într-o ședință la Primări București.

„E o problemă pe care am preluat-o de la vechile administrații și la care avem datoria să găsim o rezolvare legală și imediată. Mă refer la situația RADET. Așa cum am informat în toate întâlnirile pe care le-am avut cu dumneavoastră, în ședința anterioară de instanță, judecătorul a spus foarte clar că dacă la următorul termen, care are loc mâine, ANAF, care e principalul creditor, nu vine cu o poziție fermă privind planul de reorganizare, RADET va intra în faliment. ANAF are mandat ca mâine să solicite o nouă prorogare, dar mergând pe coerența și pe logica ședințelor de instanță anterioare, e foarte posibil ca judecătorul să facă deja ce a afirmat la ședință, și anume să declare falimentul”, a mai spus Firea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.