Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea, anunț crucial înainte de alegerile parlamentare: Amendament pentru ca românii aflați în izolare sau carantină să poată vota

PSD
Gabriela Firea PSD

Gabriela Firea, candidat PSD la Senat în București, a anunțat miercuri că PSD a depus un amendament la legea electorală astfel încât românii aflați în izolare din cauza crizei COVID-19 să poată vota la alegerile parlamentare. Ea a lansat totodată o serie de critici la adresa Guvernului PNL.

Vezi aici DOCUMENT (.pdf)

„Colegii mei parlamentari au depus ieri în Senat un amendament la legea electorală care să creeze cadrul legal astfel încât românii, probabil foarte mulți din cauza deciziilor dure și incorecte ale Guvernului, se vor afla pe 6 decembrie în carantină sau în izolare. Este evident încă de pe acum că vor fi sute de mii de români în carantină sau în izolare care, potrivit actualei legi, nu ar fi putut vota, nu ar fi avut cadrul legal să solicite urna mobilă și atunci dreptul lor constituțional ar fi fost încălcat”, a spus Gabriela Firea, care a criticat ultimele măsuri ale Guvernului Orban spunând că ele „arată cinism și că nu le pasă de români”.

Ea a adăugat că „este practic amendamentul la Legea alegerilor la art 85 și spune clar: pentru cetățenii cu drept de vot de la secția respectivă care nu se pot deplasa la secția de vot se introduce sintagma sau a celor aflați în izolare și carantină, iar restul rămâne. Noi am adăugat persoanele în carantină și izolare pentru că nu erau trecute inițial”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.