Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea anunţă că elevii suspecţi de COVID-19 NU vor sta în izolare: 'Înlăturăm panica, haosul, sperietura familiilor'

Facebook
gabriela firea

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, candidat din partea PSD pentru un nou mandat, este de părere că noul an şcolar începe cu foarte multă îngrijorare şi a criticat actualul Guvern că nu a reuşit achiziţia de tablete pentru elevi. Firea spune că la Bucureşti unităţile de învăţământ sunt pregătite să primească elevii şi că, atât copiii, cât şi cadrele didactice vor putea fi testaţi pentru COVID - 19 în cadrul unui proiect al Primăriei Generale a Capitalei, notează news.ro.

”Suntem într-un an foarte greu, din mai multe puncte de vedere şi cea mai mare bucurie a elevilor, eu aşa îmi aduc aminte, era să înceapă şcoala, după o vacanţă binemeritată. Acum şcoala începe cu foarte multă îngrijorare, atât din partea părinţolor, a bunicilor şi sunt convinsă că şi copiii sunt foarte bine informaţi. Prin urmare nu avem decât să muncim să luăm acele măsuri necesare pentru limitarea răspândirii coronavirusului, să vedem ce s-a întâmplat în întreaga Europă, ce metodologii aplică alte oraşe şi să le aplicâm în Bucureşti şi în întreaga ţară. Din păcate, noi suntem un caz unic în Europa şi anume, Guvernul nu a reuşit să distribuie măştile promise pentru copiii care provin din familii cu venituri mici. Nu doar în Europa, în întreaga lume, guvernele s-au implicat foarte mult pentru începerea anului şcolar în siguranţă, asigurând tablete, iarăşi o promisiune neonorată, pentru că s-au promis 250.000 şi ele nu au venit. S-a transmis de la Guvern că se va organiza o licitaţie, abia în decembrie, pentru doar 70.000. Practic, şcoala începe cu foarte multe semne de întrebare, din punct de vedere al logisticii necesare, să asiguri învăţământ la distanţă, pentru că, m-am informat şi eu în ţară, cele mai multe şcoli vor practica sistemul hibrid”, a declarat Gabriela Firea, la Antena 3, joi seară.

În ceea ce priveşte Capitala, primarul general spune că primăriile de Sector au avut grijă să achiziţioneze tabletele necesare elevilor, iar Primăria Generală s-a asigurat că va fi făcut triajul elevilor în fiecare dimineaţă.

”În Bucureşti am avut Comandament pentru începerea şcolilor cu primarii de Sectoare, viceprimarii, managerii, profesori, alte cadre didactice, am stabilit un set de măsuri, şcolile sunt în administrarea Sectoarelor, dar primăria Capitalei sprijină cu logistică, acolo unde este nevoie. Cele mai multe Sectoare au, prin grija primarilor, achiziţionate deja tablete electronice, pentru copiii care nu au primit de acasă un astfel de instrument de lucru, pentru familiile cu venituri foarte mici. de asemenea, toţi au asigurat măşti de protecţie. Noi asigurăm lucruri esenţiale, şi anume, triajul în fiecare dimineaţă la intrarea în şcoală, prin cabinetele de medicină şcolară”, a declarat Firea.

Gabriela Firea mai spune că deşi mulţi dintre adversarii săi spun că ea nu a făcut nimic, în şcolile din Bucureşti au fost înfiinţate cabinete şcolare medicale sau stomatologice.

”Există un hit acum şi anume, Gabriela Firea nu a făcut nimic. Nu a făcut nimic care să fie recunoscut de persoanele care nu au deloc bună credinţă. S-au făcut multe lucruri, bineînţeles că îmi doresc şi eu să se facă multe lucruri, dar iată un exemplu de urmat, în Bucureşti nu erau nici măcar o treime din şcoli dotate cu cabinete de medicină şcolară şi stomatologice. Avem în acest moment aproape 300 de astfel de cabinete care au fost înfiinţate în mandatul meu şi 150 de cabinete stomatologice unde se realizează tratamente şi proceduri medicale gratuite pentru elevi, de asemenbea, pentru liceeni şi studenţi”, a mai declarat Firea.

În ceea ce priveşte elevii depistaţi cu simptome de COVID - 19, în timpul cursurilor, Firea spune că nu a fost acceptat planul Guvernului, acela de a izola elevul două - trei zile într-un spital, pentru efectuarea testului, astfel că în Capitală, acest test se va putea face în cabinetul medical şcolar, în prezenţa părinţilor.

”Înlăturăm panica, haosul, sperietura familiilor şi în momentul în care există o situaţie, copilul este testat imediat, fiind anunţat părintele şi bineînţeles mama, tatăl sau chiat împreună, însoţesc elevul la cabinetul medical pentru a fi testat în câteva ore află răspunsul. În acest fel, se înlătură aceste sentimente negative care pot să apară prin izolare 2-3 zile în spital. Am scris deja acest proiect, am pregătit infrastructura şi cabinetele care pot face până la 5.000 de teste pe zi pentru cadrele didactice şi pentru elevi. Cadrele didactice vor fi testate înainte de începerea anului şcolar, dar şi ulterior, din două în două săptămâni pentru că aşa este normal şi aceasta este perioada de incubaţie”, a declarta Firea.

Gabriela Firea a vorbit şi despre capacitatea de testare pentru elevi şi cadre didactice.

”Avem capacitate de testare pentru 250.000 de elevi, iar la cadrele didactice avem pregătite între 17.000 şi 20.000 de teste pe care ar trebui să le facă la începutul anului şcolar”, a mai spus primarul Capitalei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.