Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea anunță schimbarea legislației pentru combaterea consumului de droguri: 'Este o prioritate pentru mine și toți colegii'

Flagelul consumului de droguri a cuprins întreaga Românie. Consumul de droguri începe încă din clasele de gimnaziu, iar cele mai recente cazuri arată că până și cei trecuți de 60 de ani consumă stupefiante.

Gabriela Firea a anunțat că, alături de colegii din PSD, va modifica legislația pentru a combate traficul și consumul de droguri, mai ales după tragedia din 2 Mai. Una dintre măsurile pe care le propune Firea este testarea elevilor în școli, cu acordul părinților.

”Drogurile distrug vieți și schimbă destine! Drogurile omoară și nu mai reprezintă doar o provocare a noii generații, ci sunt o realitate sumbră a întregii societăți. Lupta este una comună - instituții, societate civilă, profesori și părinți!

Modificarea cadrului legal pentru combaterea drogurilor, care să intervină și la cauze, nu doar la efecte este o prioritate pentru mine și toți colegii Partidului Social Democrat.

În noua sesiune parlamentară, PSD va acționa pe trei direcții: traficanții de substanțe interzise, consumatorii și prevenția prin educație.

Una dintre măsurile pe care o susțin toți membrii PSD este testarea elevilor în școli, cu acordul părinților. O astfel de măsură poate fi făcută prin sondaj, inopinat și, evident, cu păstrarea confidențialității.

Copiii noștri, așa cum am văzut cu toții, sunt expuși zilnic pericolelor consumului de substanțe interzise. Prevenția și informarea cu privire la consecințele drogurilor sunt o prioritate.

Am susținut proiecte importante pentru prevenirea consumului de droguri cât am fost primarul general al Capitalei, dar și în calitate de senator. De asemenea, cât am fost ministrul Familiei am inițiat discuțiile cu instituțiile statului si Ong-uri pentru dezvoltarea unei aplicații care să ofere, printre altele, informații privind riscurile consumului de substanțe interzise și sfaturi pentru consumatorii care vor să scape de dependență.”, a anunțat Firea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.