Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea anunță un nou proiect de amploare în Capitală: Este cel mai vechi și cunoscut club studențesc din Europa

PMB
Gabriela Firea

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, anunță faptul că va fi reconsolidată clădirea în care se află celebrul Club A, dar și alte clădiri din Capitală. Firea arată că în ultimii 2 ani au fost reconsolidate 200 de clădiri cu bulină din București.

Citește și: Scenariu: Reintrare în stare de urgență pe 1-3 august (studiu)

”Cine nu isi aduce aminte de Club A - cel mai vechi si cunoscut club studentesc din Europa, unde s-au lansat numeroase trupe rock si underground. De Club A, infiintat in 1969, se leaga tineretea multora dintre noi. Din pacate, cladirea din Centrul Vechi este foarte afectata de vreme si are nevoie de consolidare, pentru a nu mai fi pericol public. Am inceput aceasta lucrare mult-asteptata! Locatarii sunt în curs de relocare.

Din ‘89 si pana acum 2 ani, s-au consolidat DOAR 20 de cladiri cu bulina. Iar echipa mea, in doar 2 ani, a pus in siguranta 200 de imobile, a consolidat 10 cladiri, 10 fatade si se lucreaza in alte zeci.

Continuăm programul amplu de reducere a riscului seismic, început în anul 2016 la inițiativa mea. Echipa de la Administrația compania pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic a început deja relocarea tuturor proprietarilor din alte două imobile pericol public.

Unul dintre ele este blocul din strada Blănari nr. 14, unde funcționează celebrul Club A dar și Cafe Godot.

Intră în consolidare după ce în ultimii ani i s-a schimbat încadrarea seismică de mai multe ori, unii considerând riscul seismic o joacă.

Ultima expertiză, din anul 2018, a confirmat că imobilul cu 40 de apartamente este pericol public, încadrat în clasa I de risc seismic.

Colegii mei au inițiat în SICAP o procedură de achiziție publică pentru a proiectare și execuție iar contractul a fost semnat cu un antreprenor privat.

Locatarii din blocul vechi de peste 85 de ani sunt relocați deja în apartamentele de necesitate, costurile fiind suportate de primărie.

În paralel, au început procedurile de mutare a proprietarilor din strada Baltagului nr. 17. Toate cele 12 familii vor locui în apartamente de necesitate pe toată durata lucrărilor de consolidare.

PROCEDURI ÎN DERULARE ÎN SICAP

Administratia risc seismic a atribuit alte patru contracte pentru reproiectarea lucrărilor de consolidare. Imobilele vizate sunt toate încadrate în clasa I de risc seismic: Bd. Carol I nr. 63, Bd. Nicolae Bălcescu nr. 32-34, strada Batiștei nr. 5 și Calea Victoriei nr. 101.

De asemenea, sunt în pregătire documentele pentru atribuirea contractelor de reproiectare în cazul clădirilor din strada Boteanu nr. 3A+B și strada Franceză nr. 9.

Pentru aceste imobile au fost realizate și proceduri de expropriere în cazul proprietarilor care au refuzat consolidarea.

Au fost deja aprobați indicatorii tehnico-economici pentru realizarea lucrărilor de consolidare în cazul clădirilor din strada Mihai Vodă nr. 13 și strada Sf. Vineri nr. 7. Se lucrează acum la documentația pentru achiziția lucrărilor de proiectare.”, scrie Gabriela Firea.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.