Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea are în sfârșit minister, la mai bine de o lună de la învestire - Guvernul a aprobat HG pentru Ministerul Familiei

Inquam Photos / George Calin
gabriela firea

Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse va prelua părţi de patrimoniu, activităţi, personal şi posturi de la Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale şi de la Ministerul Tineretului şi Sportului. Până acum, mai bine de o lună de la învestire, ministrul Gabriela Firea conducea un minister care nu exista în realitate.

Conform unui comunicat transmis de Executiv, Guvernul a aprobat în şedinţa de miercuri hotărârile de organizare şi funcţionare pentru Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Ministerul Sportului, precum şi pentru ministerul nou-înfiinţat - Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse (MFTES).

Acesta va avea ca principală atribuţie realizarea politicilor naţionale, corelate cu cele europene şi internaţionale, în domeniul familiei, tineretului, protecţiei drepturilor copilului şi adopţiei, violenţei în familie şi egalităţii de şanse.

De asemenea, în subordinea MFTES vor funcţiona Direcţiile judeţene de tineret, respectiv Direcţia pentru Tineret a Municipiului Bucureşti, în urma reorganizării acestor direcţii. Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi, Autoritatea pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţiei, Casele de cultură ale studenţilor şi Complexul Cultural Sportiv Studenţesc "Tei" Bucureşti se transferă în subordinea Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse.

Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale îşi schimbă denumirea în Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale şi îşi redimensionează domeniile de activitate ca urmare a reorganizării.

"Având în vedere implicarea directă a Ministerului Muncii în implementarea PNRR-ului, este necesară introducerea unor noi atribuţii în domeniul fondurilor europene şi crearea unei noi structuri în acest sens", a precizat Guvernul.

Ministerul Tineretului şi Sportului îşi schimbă denumirea în Ministerul Sportului.

"O prioritate pentru Ministerul Sportului o constituie crearea şi implementarea de sisteme informatice integrate pentru managementul activităţii sportive, creşterea nivelului de digitalizare a serviciilor publice pentru sport", reiese din comunicatul Executivului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.