Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea: Bucureștiul trebuie să fie o capitală culturală europeană

gabriela firea

Candidatul Alianței PSD+UNPR la Primăria Capitalei, senatorul Gabriela Firea, a fost gazda unei întâlniri cu personalități de marcă ale vieții culturale bucureștene. La sala teatrului ArCuB -din incinta Hanului Gabroveni, Gabriela Firea i-a avut invitați pe unii dintre cei mai importanți oameni de artă și cultură ai Capitalei : Olga Delia Mateescu, Rodica Popescu Bitănescu, Ileana Stana Ionescu, Julieta Georoiu, Cristina Cioran, Costel Constantin, Aura Corbeanu (vicepreşedinte UNITER), Felicia Filip (director Opera Comică pentru Copii), Mihai Constantinescu (directorul festivalului George Enescu), Adrian Majuru (directorul Muzeului Municipiului Bucureşti), Ion Cristescu (directorul Muzeului Naţional al Literaturii Române), Victor Coman (directorul Circului Globus), Călin Mocanu (directorul Teatrului Ţăndărică), Adrian Găzdaru (directorul Teatrului Excelsior), Mădălina Negrea (Teatrul Nottara), Lucian Ghimiş (director Teatrul Ion Creangă), Laura Coroianu (Asociaţia organizatorilor de concerte).

Gabriela Firea a vorbit despre cât de important este ca Bucureștiul să devină o capitală culturală europeană în adevăratul sens al cuvântului, iar cei care se implică în această direcție trebuie să o facă cu profesionalism și onestitate, sprijiniți de oamenii cei mai valoroși și competenți.

"Mi-am dorit să mă întâlnesc cu directori de teatre, cu directori de muzee, cu actori celebri sau la început, pentru un singur scop: acela de a identifica soluțiile cele mai bune, soluțiile cele mai corecte, să le identificăm împreună — premisele le cunoaștem—, știm și unde vrem să ajungem, dar care sunt modalitățile, căile, mijloacele pentru ca Bucureștiul să fie o capitală culturală europeană în adevăratul sens al cuvântului, nu neapărat în sensul birocratic. Rămâne în sarcina fiecăruia dintre noi, atunci când avem posibilitatea să ne implicăm, să o facem cu profesionalism, cu onestitate și sprijiniți în deciziile noastre de oamenii cei mai valoroși și cei mai competenți", a declarat Firea.

În opinia acesteia, Bucureștiul are nevoie atât de săli de spectacol, cât și de recondiționarea și extinderea urgentă a unora dintre ele, pentru că a constatat, de multe ori, condițiile precare în care își desfășoară munca actorii.

"Nu pot să nu fiu un om realist și să nu realizez faptul că acești oameni își duc munca, de multe ori, în condiții de precaritate, de nerecunoaștere a prestigiului. Avem acum cel puțin câteva teatre care au nevoie de sală, care au nevoie urgentă de recondiționare a sălii sau de extindere a acestora. Sunt lucruri pe care le-am cuprins în program, le veți citi și m-aș bucura foarte mult ca săptămâna viitoare, peste două săptămâni, să avem o întâlnire tehnică, în care să culeg de la dumneavoastră impresiile despre propunerile pe care vi le pun astăzi la dispoziție", a arătat Firea.

Prin câștigarea titlului de Capitală Europeană a Culturii în 2021, Bucureștiul va avea beneficii majore, atât de ordin estetic, funcțional și financiar, în urma investițiilor ce vor fi realizate, cît și a numărului de turiști care ne vor vizita, susține Gabriela Firea în Programul său cultural pentru Capitală.

Selectul public prezent in Sala ArCUB de la Gabroveni a urmărit apoi piesa de teatru "Colonelul și păsările", de Hristo Boicev, în regia lui Ingrid Bonta.

La eveniment au participat membri ai BPN al PSD, reprezentanți de marcă ai vieții culturale bucureștene — directori ai instituțiilor de cultură, actori și oameni de artă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.