Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea dă VINA pe Președinție, Parlament și Guvern pentru incidentele din Piața Victoriei: 'Vorbim de ANARHIE'

AGERPRES
gabriela firea

Gabriela Firea a povestit cu lux de amănunte desfășurarea incidentelor din Piața Victoriei. Primarul Capitalei dă vina pe instituțiile importante ale statului pentru lipsa de reacție în urma evenimentelor care au avut loc sâmbătă în fața Guvernului. Reacție Gabrielei Firea vine la puțin timp după ce a decis mutarea Târgului de Crăciun din Piața Victoriei.

"In jurul ore 6 si ceva dimineata au aparut cateva persoane extrem de agresive care au imbrancit politistii locali si firma de paza. Toate aceste actiuni de violenta fizica au continuat. Situatia a degenerat, un om a fost batut, a avut nevoi de ingrijiri medicale. Plus, cu amenintarile de la fata locului, gardul si scena au fost vandalizate de protestatari. Am convocat Comandamentul de Urgență, am analizat aceste fapte si am cantarit situatia in care ne aflam ca institutie a statului roman. Acum vorbim de anarhie. E un spatiu public, e proprietatea Municipiului Bucuresti, al tuturor romanilor. Nu am fost lasati de catre cateva zeci de persoane sa ne desfasuram aceste acțiuni. Toate institutiile trebuiau sa aiba anumite precizări. Președinție, Parlament, Guvern, inclusiv partide politice. Am citit declarațiile unor oameni politici care se cred barbati politici care incurajau aceste manifestații. Este un moment în care vrem să dovedim intelepciune. Cetățenii trebuie sa reactioneze si sa nu privim pasivi si sa gandim ca e ceva ce nu ne priveste. Legea nu mai conteaza acum in Romania. Este vorba despre Constitutie, despre drepturile oamenilor.

E posibil ca mâine să se treacă la un nivel mai inalt al anarhiei. Ar putea fi un eveniment al Presedintiei, al ambasadelor. Trebuie să ne dea tuturor de gândit.", a declarat Gabriela Firea la Antena 3.

"Am tras un semnal de alarmă, am făcut apel la instituţiile principale din stat care nu au reacţionat deloc, măcar printr-un comunicat, în care să precizeze că orice cetăţean trebuie să respecte legea în vigoare.Să căutăm ţapi ispăşitori...Prefer să tac în anumite momente şi să îmi asum responsabilitatea decât să caut vinovaţi la televizor. Eu atât am avut de spus, mai departe las instituţiile să se pronunţe, dacă au curaj. Pentru că văd că azi, în România, trebuie să ai curaj să faci apel la legislaţie.", a conchis primarul Capitalei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.