DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Gabriela Firea, depre reclamațiile privind mirosurile de la groapa de gunoi de la ChiajnaRudeni-Chiajna: NU Primăria Capitalei autorizează depozitele de deşeuri

stiripesurse.ro
Gabriela Firea

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, anunţă, joi că a primit numeroase sesizări de la bucureştenii din Nord-Vestul oraşului cu privire la un miros deranjant care s-ar degaja de la depozitul de deşeuri Rudeni-Chiajna. Firea afirmă că a cerut o poziţie oficială de la Ministerul Mediului, cu privire la prelungirea contractului. ”NU Primăria Capitalei autorizează depozitele de deşeuri, ci Ministerul Mediului”, a transmis Firea potrivit news.ro.

”Bucureştenii din Nord-Vestul oraşului au depus sesizări cu privire la un miros deranjant care s-ar degaja de la depozitul de deşeuri Rudeni-Chiajna. Am solicitat acum peste o săptămână Ministerului Mediului o poziţie oficială cu privire la prelungirea sau nu a contractului care expiră luna viitoare. NU Primaria Capitalei autorizează depozitele de deseuri, ci Ministerul Mediului, prin Agentia de Mediu”, a scris Gabriela Firea, joi, pe pagina de Facebook.

Mesajul scris este completat de un mesaj video al primarului general.

“Sunt din ce în ce mai des întrebată, atât de către cetăţeni, cât şi de către mass-media, de ce primarul general nu închide gropile de gunoi la Vidra şi de la Chiajna, de ce nu ia măsuri primarul general pentru că cetăţenii sunt afectaţi de un miros deranjat, mai ales în anumite zile sau în anumite intervale de timp. Vreau să vă spun şi dumneavoastră şi tuturor celor care ne urmăresc faptul că primarul general, Consiliul General nu au atribuţii în a închide sau a deschide un depozit de deşeuri”, a afirmat Firea.

Ea spune că au apărut multe petiţii care doresc închiderea acestor gropi de gunoi.

“Concret, pentru că sunt foarte preocupată de sănătatea bucureştenilor, iar mulţi dintre cetăţenii din sectoarele 1 şi 6 spun că sunt afectaţi de acest miros înţepător în unele zile şi la unele ore, au apărut şi foarte multe petiţii. Daţi-mi voie să numesc doar câteva dintre ele: Stop mirosului de biogaz, Închide groapa de gunoi de la Rudeni, Stop gazării provenite de la groapa Rudeni, Nu întoarce nasul de la groapa de gunoi. Nu întorc nici nasul, nu mă derobez nici de responsabilitate, dar încă o dată Primăria Capitalei nu poate nici să închidă, nici să deschidă un depozit de deşeuri”, a explicat primarul general.

Firea a spus doreşte să ştie dacă va mai fi prelungit contractul pentru groapa de gunoi de la Iridex, care expiră luna viitoare.

“Avem în acest moment un contract pentru groapa de la Iridex, care expiră luna viitoare şi am vrea să ştim de la Ministerul Mediului, care avizează şi autorizează toate depozitele de deşeuri dacă trebuie sau nu să mai fi prelungit acest contract deoarece avizul de mediu este valabil încă opt ani de zile de acum înainte. Prin urmare va arăt în exclusivitate faptul că am trimis această scrisoare către Ministrul Mediului în care i-am solicitat, având în vedere şi declaraţiile sale publice cu privire la faptul că Primăria Capitalei are atributul de a continua sau nu contractul cu proprietarul şi administratorul gropii de gunoi de la Rudeni-Chiajna”, a mai spus Firea.

Ea a menţionat că a solicitat ministrului Mediului să formuleze un punct de vedere legat posibilitatea prelungirii durateie de exploatare pentru acel depozit. Primarul spune că au trecut opt zile de la adresa respectivă şi nu a primit niciun răspuns.

“Au trecut 8 zile de la această adresă pe care am transmis-o către ministerul Mediului, nu ştim exact dacă s-au dispus controale şi verificări la groapa de gunoi Chiajna-Rudeni, petiţii vin în continuare de la cetăţeni, în special cei din cartierele Pajura, Bucureştii Noi, Crângaşi, Militari şi Drumul Taberei, Sectoarele 1 şi 6 şi ne-am dori ca în continuare să aflăm acest punct de vedere, să ştim dacă se poate prelungi în continuare acest contract, de fapt este vorba despre un act adiţional care expiră pe 21 martie”, a explicat Firea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.