Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea, despre dublarea alocaţiilor

gabi firea

Gabriela Firea, vicepreşedinte PSD şi purtător de cuvânt al partidului, susţine că dublarea alocațiilor pentru copiii din familii sărace reprezintă "soluția Guvernului Ponta pentru una dintre cele mai fierbinți probleme sociale.

"Consecvent ideii de a reduce extruziunea socială prin eliminarea inechităților și sprijinirea categoriilor defavorizate, Guvernul Ponta promovează o nouă măsură cu caracter social, respectiv majorarea alocațiilor pentru copii.

Pornind de la principiul că nivelul foarte scăzut al acestor alocații afectează în special familiile sărace, s-a ales varianta unei majorări substanțiale a alocațiilor pentru copiii provenind din acest mediu. Astfel, aproximativ 500.000 de copii care provin din familii cu venituri reduse si 60.000 de copii din diverse sisteme instituționalizate, în total 1.1 milioane de copii vor beneficia de dublarea alocației, ceea ce va reprezenta un ajutor real atât pentru copiii respectivi cât și pentru familiile lor.

Diferența fundamentală între viziunea guvernului social-democrat condus de Victor Ponta și cea a regimului Băsescu-Boc-Udrea, îmbrățișată acum și de candidatul așa-zis al dreptei Klaus Iohannis , este aceea că dezvoltarea economică nu exclude politicile sociale și ajutorarea eficientă a categoriilor vulnerabile. Guvernul Ponta a demonstrat că poate genera creștere economică în același timp cu repararea marilor nedreptăți ale regimului Băsescu și cu adoptarea de noi măsuri în beneficiul direct al oamenilor.

Acesta este tipul de guvernare de care are nevoie România, o guvernare orientată către cetățean și nu exclusiv către cifrele statistice", se arată într-un comunicat remis stiripesurse.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.