Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea, despre traficul din Bucuresti: Nu poti in cinci luni sa repari ce nu s-a facut in 20

gabriela firea

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, marti, ca problema traficului nu este in exclusivitate responsabilitatea sa, precizand ca, la viitoarea sedinta a CGMB, urmeaza sa fie supusa votului achizitionarea a 500 de autobuze noi pentru RATB, transmite Agerpres.

"Am observat ca a devenit o tema de campanie de parlamentare, desi este un subiect care tine de organizarea Brigazii Rutiere, a Politiei municipale si de infrastructura care trebuie sa fie construita intr-un oras pentru fluidizarea traficului. Impreuna cu domnii primari de sectoare, cu Brigada Rutiera, cu Politia locala municipala si politia locala de sector am facut un program pentru marile intersectii ale Capitalei, (...) dar fac apel la toti cei responsabili sa respecte acest program, sa nu mai paraseasca intersectiile, sa fluidizeze traficul. Nu este doar in sarcina primarului general - asa cum se incearca acum a se transfera responsabilitatea catre mine - aglomeratia dintr-un oras. Sunt probleme vechi, structurale, probleme de infrastructura depasita din toate punctele de vedere", a spus Gabriela Firea, prezenta la evenimentul "Parcul Natural Vacaresti are nevoie de o administrare eficienta".

Ea a adaugat ca nu pot fi rezolvate in cinci luni problemele care treneaza de mai multi ani in Capitala.
"Nu poti in cinci luni de zile sa repari ce nu s-a facut in 20 de ani. Orice persoana cu inteligenta, cu bun simt, cu intelepciune intelege ca e doar o campanie murdara, o campanie nelalocul ei sa il acuzi pe primarul general, sa ii acuzi pe primarii de sectoare - care sunt de doar cateva luni - de toate neajunsurile din Capitala si de toate nerealizarile si neimplinirile de peste 20 de ani", a precizat Firea.

Aceasta a reamintit ca a fost demarata licitatia pentru achizitia a 500 de autobuze noi pentru RATB, mentionand ca in prima sedinta a Consiliului General al Capitalei aceasta masura va fi supusa votului.

"Nu este normala situatia pe care eu am gasit-o la Primaria Generala, cu o regie de transport cu o mie de autobuze din care doar 600-700 in trafic, restul blocate in garaj, fara piese, fara investitii, fara organizarea personalului. Toate aceste lucruri, nu doar am incercat, le-am si echilibrat si sunt spre rezolvare, in doar cateva luni de zile. In primavara, vom merge cu totii sa inauguram noul parc auto al RATB si mi-as dori ca din acel moment, printr-un bun exemplu pe care il vom da, din ce in ce mai multi bucuresteni sa apeleze la transportul in comun si sa renunte la masina personala, ajutand si contribuind la fluidizarea traficului", a aratat edilul general.

Ea a vorbit si despre importanta eliberarii benzilor unice pentru circulatia autobuzelor, carora li se vor adauga si alte artere principale, in urma unei analize realizate de specialistii in mobilitate si primarii de sectoare.

"Impreuna cu Politia Capitalei, cu Brigada Rutiera, cu politiile locale municipale si de sectoare am hotarat - si sper ca aceste autoritati sa implementeze toate masurile decise - eliberarea benzilor unice de circulatie care sunt deja stabilite de catre specialistii in mobilitate, si, impreuna cu acestia si cu primarii de sectoare, vom gandi si alte mari artere principale, unde vom instala de asemenea benzi unice pentru circulatia autobuzelor RATB, astfel incat impreuna cu celelalte masuri (...) si anume construirea de parcari de tip park&ride la intrarea in Capitala si construirea pistelor de biciclisti, incepand din primavara anului viitor sa se simta masurile pe care am inceput sa le iau din primele zile de mandat", a explicat Firea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.