Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea dezvăluie că sute de cadre medicale îşi petrec Paştele departe de familii, în spaţiile de cazare asigurate de Primărie

firea

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, spune că în Bucureşti peste 500 de cadre medicale sunt cazate în spaţiile puse la dispoziţie temporar de PMB, iar în măsura în care vor exista noi solicitări din partea spitalelor, Municipalitatea este pregătită să crească imediat capacitatea de cazare.

Firea a verificat miercuri modul în care sunt primiţi angajaţii din spitale într-una dintre unităţile temporare de cazare. Este vorba despre hotelul unde este cazat personalul medical de la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale "Dr. Victor Babeş". Aici sunt puse la dispoziţie 200 de locuri de cazare, iar în prezent sunt ocupate 133, se arată într-un comunicat al PMB.

În total, conform sursei citate, în Bucureşti sunt disponibile cinci hoteluri pentru cazarea temporară a personalului medical care lucrează în spitalele Babeş, Colentina, Carol Davila şi Matei Balş.

"Avem pregătite, aşadar, peste 600 de locuri de cazare pentru medici şi asistenţi, 500 sunt deja ocupate. În acest moment sunt cadre medicale de la spitalele Victor Babeş, Matei Balş, Colentina, Carol Davila şi în foarte scurt timp vor fi cazaţi şi medicii de la Spitalul de Urgenţă şi de la Spitalul Marie Curie. Cadrele medicale sunt transportate între spital şi unităţile de cazare cu autobuze STB, dar Primăria Capitalei asigură şi alte servicii în afară de cazare: trei mese pe zi, curăţenie, spălătorie. În măsura în care vor exista în continuare solicitări din partea spitalelor, suntem pregătiţi să creştem imediat capacitatea de cazare pusă la dispoziţie", afirmă primarul general, în comunicatul citat.

"Aici au venit primii medici, chiar a doua zi după ce s-a instituit starea de urgență, iar aceasta a fost prima unitate hotelieră care a înțeles că este necesar să sprijine personalul medical, să le asigurăm spații în perioada de repaus. Felicităm colectivul pentru curajul cu care s-au implicat. Măsura este una foarte benefică, având în vedere că aici contaminările sunt la nivel zero", a declarat şi viceprimarul Aurelian Bădulescu.

La rândul său, directorul medical ASSMB, Ablachim Turkeș a declarat: "Numărul de cazuri crește, iar noi trebuie să ne gândim la toate cadrele medicale, din toate spitalele care tratează pacienți Covid-19. Avem cereri și de la Spitalul Universitar de Urgență, și de la alte spitale."

Directorul General al ASSMB, Vasile Apostol a precizat că "Municipiul București a fost și la acest capitol exemplu de bună practică, pentru că a realizat nevoia acestui serviciu încă dinainte să fie confirmat primul cadru medical infectat. Unele unități hoteliere oferă toate serviciile – masă, curățenie, dezinfectare - dar avem și spații pentru care Primăria Capitalei asigură serviciile de catering, spălătorie, curățenie și nebulizare periodică a spațiilor. În total, pentru cazare și toate aceste servicii am alocat peste 3,5 milioane de lei."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.