Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea, discuţii cruciale pentru viitorul Capitalei: 'Ştiu că am supărat cele 5-6 firme care au căpuşat bugetul Primăriei'

Gabriela Firea

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, încearcă să obțină un acorrd politic major în Consiliul General al Primăriei Capitalei pe mai multe proiecte extrem de importante și în acest sens i-a invitat la discuții pe toți liderii grupurilor politice din Consiliul General. În deschiderea şedinţei, Firea a afirmat că nu renunţă la companiile municipale, deşi Curtea de Apel Bucureşti a decis că aceastea au fost înfiinţate nelegal, pentru că nu au fost votate de o majoritate de două treimi în Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

CITESTE SI: Dureri în spatele genunchilor? Cum ştii că este vorba de ceva grav

"Companiile s-au înființat tocmai pentru a lupta cu hoția din Primăria Capitalei. Știu că am supărat cele 5-6 firme care au căpușat bugetul Primăriei, dar eu merg mai departe. Știu ce campanie de presă finanțează. Nu mă sperie", a afirmat Firea.

Primarul General a oferit şi exemple de cheltuieli "umflate" artificial, care ar fi fost eliminate prin înfiinţarea companiilor municipale.

"De aceea am decis înființarea acestor companii. Nu ca să-mi creez probleme, nu pentru a supăra oamenii de afaceri care erau obsnuiti să fie mai presus de ceilalți pentru că aveau contracte asigurate. (...) Asta nu e de interes. E de interes să omorâm companiile municipale pentru că le-a înființat Gabriela Firea. Acest model funcționează în orașe din toată Europa, în orașe din România. Cred că putem ajunge la un acord, să salvăm partea cea mai importantă din aceste companii și să dovedim că putem să oferim servicii de bună calitate, la prețuri decente", a mai declarat Firea.

Gabriela Firea a criticat decizia Curţii de Apel Bucureşti, care a dus la desfiinţarea companiilor municipale. "În toată țara s-au înființat companii cu jumătate plus unu. La noi, Curtea de Apel a considerat că trebuie două treimi. La unele vom obține, la unele probabil nu. Curtea a considerat banii ca patrimoniu, dar nu este vorba de niciun patrimoniu. Patrimoniul e intangibil", a explicat primarul general.

CITEȘTE ȘI: Fructele ideale la prima oră: Îţi asigură un tranzit intestinal excelent .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.