Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea, după declarațiile lui Klaus Iohannis referitoare la profesori și elevi: 'Vă dați seama ce discriminare?'

PSD
Gabriela Firea Congres PSD

Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că a discutat cu foștii săi colegi din învățământ și aceștia i-au transmis că pentru profesori nu este o problemă financiară să își cumpere măști din banii lor. De asemenea, președintele a precizat că nu este normal ca toți elevii să primească măști de protecție gratuite, ci doar cei care fac parte din familii vulnerabile.

Gabriela Firea a abordat subiectul deschis de președinte, dar și de premierul Ludovic Orban, și a anunțat că este și împotriva deciziei Ministerului Sănătății prin care elevii care vor avea simptome de răceală să fie izolat singur într-o clasă, până la sosirea părinților, iar apoi să fie dus la spital, pentru a fi testat dacă are sau nu COVID-19.

Citește și: Epidemiologii trag semnalul de alarmă: Ne vom confrunta cu un număr crescut de infecții

”Președintele a declarat că profesorii își vor cumpăra măști și că doar anumiți copii vor primi măști gratuite. Au venit premierul și vicepremierul și au spus că doar copiii proveniți din familii vulnerabile vor primi măști. Eu am întrebat cine sunt acele familii vulnerabile și cum se decide? Vă dați seama ce discriminare?

Eu am donat azi 100.000 de măști. Sun cumpărate din banii pe care eu și colegii mei i-am donat pentru campanie și am decis să nu îi folosim pentru flyere, ci să cumpărăm măști pentru copiii și profesorii care își uită masca acasă, le rup. le uită sau nu au, pur și simplu.

Citește și: Acuzații la adresa PNL! Angajați amenințați cu concedierea dacă nu fac campanie pentru liberali

Sunt împotriva deciziei Ministerului Sănătății care a decis că dacă un copil va strănuta în casă, va fi izolat și va fi dus în spital, unde va fi testat. Am pregătit un laborator cu 23 de aparate doar pentru copii și profesori, ca să nu stea la coada DSP. Un copil poate să aibă o alergie, să aibă o simplă rinoree, o viroză. Nu poți să îl iei și să îl izolezi, să îl expui, iar apoi să nu mai fie reprimit în colectiv, pentru că toți copiii îl vor privi ca pe un paria, vor spune că are COVID.”, a declarat Gabriela Firea, joi seara, la România TV, în emisiunea lui Victor Ciutacu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.