Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea, după lansarea programului de guvernare al PNL: 'Austeritate, Gogoși. Lovește în 5 milioane de pensionari'

F. P.
Inquam Photos / George Calin
Gabriela Firea

Gabriela Firea, candidat PSD pentru Senat, critică dur programul de guvernare lansat de PNL joi seara și afirmă că, de fapt, promisiunile liberalilor lovesc în milioane de români, pensionari, bugetari, copii, părinți, dar și angajați din sectorul privat. Firea afirmă că programul PNL nu conține nicio măsură pentru revenirea sectoarelor grav afectate de pandemie.

„Austeritate. Gogoși. Fără milă de oameni. Așa-zisul program de guvernare al PNL prezentat cu festivism în seara aceasta (mai lipseau artificiile, ca pe Centură) lovește în 5 milioane de pensionari, care pierd puterea de cumpărare – în 2024 valoarea punctul de pensie, raportată la salariul mediu brut, va fi mai mică cu 4 puncte procentuale decât acum. În schimb, PNL vrea să taie pensiile. La modul concret. Majorarea punctului de pensie, în viziunea PNL, este de fapt o tăiere! Conform legii, anul viitor punctul de pensie trebuie să fie de 1.875 lei. PNL spune că abia în 2024 - deci peste 4 ani! - punctul de pensie va fi de 1.841 lei. Mai mic cu 34 lei față mărirea prevăzută pentru anul viitor, nu peste 4 ani!

Loveste si in 1.2 milioane bugetari cărora chiar dacă le îngheață salariile pierd puterea de cumpărare din cauza inflației.

Peste 3 milioane de copii cărora NU LI SE DUBLEAZĂ ALOCAȚIILE. Se amână aplicarea legii privind dublarea alocațiilor pentru copii încă un an si jumătate.

Peste 1 milion de români aflați în sărăcie extremă, despre care nu se spune nimic.

Pentru 1 milion de copii, care nu au internet ori calculatoare /tablete se amână accesul la educație cu ÎNCĂ 2 ANI. Acest an școlar și următorul.

Se ascund cifrele privind evoluția salariului minim :

o Nu se aplică legea pensiilor; ba mai mult, fură din banii românilor din Pilonul II.

Deși trebuia să dea 6% la Pilonul II încă din anul 2020, vor da doar 4,75% de abia în 2024.

o Se asumă consolidarea fiscală, dar nu prin creșterea colectării, ci prin tăieri de venituri, creșteri de taxe și impozite.

o Se ascund cifrele privind deficitul bugetar - deci vin creșteri de taxe.

o Se ascund informații privind aplicarea legii salarizării unitare, deci nu se știe ce se întâmplă cu salariile bugetarilor.

o Se ascund cifrele privind datoria publică, deci va continua guvernarea pe datorie.

o Nu știm dacă nu cumva împrumuturile galopante nu vor duce datoria guvernamentală la peste 60% din PIB, începând cu 2022, așa cum estimează Comisia Europeană în ultima prognoza din noiembrie 2020.

o Nu se spune nimic despre reducerea deficitului sub 3% din PIB în 2024.

o Mai respectă Romania în 2024 vreunul dintre indicatorii de aderare la Zona Euro?

Nu exista nimic în așa zisul program de guvernare al PNL, niciun plan, nicio viziune, cu privire la problemele grave ale României pe termen scurt. Niciun plan de masuri pentru combaterea pandemiei, contracararea răspândirii virusului, nicio măsură pentru creșterea capacității la ATI în condițiile în care sistemul este sufocat, nicio măsura privind suplimentarea numărului de medici ATI, nicio măsură privind bolnavii cronici care nu mai au acces la îngrijire.

Nu sunt măsuri concrete pentru revenirea economică. Nici pentru sectoarele cele mai afectate de pandemie : Horeca, Transporturi, Agricultură.

A te baza doar pe fonduri europene e o iluzie în condițiile în care realitatea arată că absorbția a fost lentă, ba chiar mai mult guvernul Orban, la rectificare, a tăiat masiv – 2,8 miliarde de lei – din cofinanțările proiectelor europene.

În concluzie, ceea ce a prezentat PNL NU e un program de guvernare, e o gogoașă electorală, fără sustenabilitate, fără surse și resurse!

PNL vine în fața oamenilor cu minciuni și populisme gogonate, crezând că-i poate prosti, că le poate deturna atenția de la dezastrul pe care l-a provocat și că le poate lua voturile necesare pentru menținerea la putere a găștii ”Dreptei Unite”, mufată la banii publici pentru propriul interes și beneficiu”, scrie Firea pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.