Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea face BILANȚUL dimineții în școlile din Capitală: 1.404 de cazuri de gripă: 'Nu e epidemie'

captura TV
Gabriela Firea

Peste 1.400 de imbolnăviri de gripă au fost înregistrate, marți, în școlile din București, anunță primarul Gabriela Firea, subliniind că deocamdată nu a fost declarată stare de epidemie în Capitală, conform Mediafax.

„In Bucuresti au fost raportate azi dimineata (marți, n.r.), de la cabinetele scolare medicale de stat, 1404 cazuri de gripa sezoniera. 185 in sectorul 1, 152 din S2, 224 in S3, 205 in S4, 240 in S5, 397 in S6. Cifra este valabila doar pentru scolile de stat. Aceasta este cu mult mai mare, avand in vedere ca Primaria Capitalei, prin Assmb, nu are parghiile legale pentru a afla datele din scolile private, de la medicii de familie si de la spitale”, a scris pe Facebook primarul.

Citește și: În plin SCANDAL pe împrumuturi, Rareș Bogdan SARE în apărarea lui Florin Cîțu: 'Așa am găsit economia României'

Firea subliniază, din nou, că Primăria Capitalei și primarii de sector nu pot închide școlile, deoarece decizia o ia Ministerul Sănătății, pe baza informatiilor de la DSP, în colaborare cu Ministerul Educației.

„Ieri (luni, n.r.), așa cum afirmam la Comandament, in Bucuresti erau 939 de cazuri de gripa, raportate de medicii din scolile de stat. (...) Deocamdată nu a fost declarată stare de epidemie de gripă la nivelul Capitalei”, mai punctează edilul Capitalei.

De asemenea, STB intensifică măsurile de dezinfecție a mijloacelor de transport și va distribui măști sanitare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.