Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea i-a stabilit mandatul Vioricăi Dăncilă în fruntea PSD: Până când ar fi președinte, dacă Liviu Dragnea e demis

firea dancila dragnea tapardel

Gabriela Firea a semnat scrisoarea prin care mai mulți lideri din PSD cer demisia lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al formațiunii și al Camerei Deputaților. Locul lui Dragnea ar urma să fie luat de Viorica Dăncilă, președinte executiv al PSD.

Firea a declarat, miercuri seara, la România TV, ce mandat ar avea Dăncilă ca președinte interimar al PSD.

”Am epuizat toate căile de comunicare și cele din partid, statutare. Dacă aș fi avut cea mai mică portiță, nu aș fi ieșit public. Dacă noi am fi crezut că mai e măcar 1% șansă ca Liviu Dragnea să își schimbe comportamentul, noi nu am fi pus în pericol partidul. Dacă ține mai mult la țară, să facă un gest de onoare și să se retragă.

Citește și: Banii pentru dezvoltare a României încep să scadă. În ce au fost investiți aceștia

Nu suntem doar 3, noi am fost mandatați de către colegii semnatari să ieșim public și să explicăm. Eu nu am nicio grupare, poate are domnul Dragnea. Eu, alături de mulți colegi, suficient cât să contăm să nu mai fim ironizați, urmăriți, bagatelizați, filați, interceptați, dorim binele partidului și al guvernării.

Noi am propus ca doamna prim-ministru să preia conducerea până la organizarea Congresului, la începutul anului viitor. E cea mai bună soluție. Nu am propus să preia conducerea doar până la un CEX. Doamna prim-ministru e un bun român și se va gândi la țără, nu la relația de prietenie cu anumită persoană. E opinia mea.

Citește și: Anunț îngrijorător din partea BNR. Ce a declarat unul dintre oamenii lui Mugur Isărescu

Nu a dat domnul Dragnea pensii și salarii din propriul buzunar. Nu poate nimeni să vină să spună că dacă face el un pas în lateral nu se mai dau pensii, nu se mai dau salarii.

A fost această discuţie în spaţiul public, şi anume că doar domnul Dragnea vrea să ofere celor care au fost victime ale abuzurilor sau victime ale intervenţiei unor instituţii în actul de justiţie această legislaţie privind amnistia şi graţierea. Şi dumnealui, din toate discuţiile pe care le-am purtat şi la partid, a fost un fel de garant că doar dumnealui poate să salveze aceste persoane. În realitate, dacă ar fi vrut cu adevărat să creeze un cadru legislativ care să fie, în primul rând sustenabil, 100% legal, dezbătut, care să nu poată fi contestat, nici din exterior şi nici din interiorul ţării, putea să facă aceste lucruri anul trecut, spre exemplu. Dar lucrurile nu s-au întâmplat aşa, pentru că - şi eu am spus-o şi mi s-a transmis că nu este bine ce fac, dar eu am spus un adevăr şi mai devreme sau mai târziu va ieşi la iveală - dacă domnul Dragnea ar fi dat aceste legi mai devreme, atunci când trebuia sau când le-a promis, cu siguranţă nu ar mai fi putut să aibă sponsori, din toate punctele de vedere, morali, susţinători. Pentru că asta a fost de fapt moneda de schimb: 'Voi să fiţi cu mine, pentru că eu sunt garantul acestei legislaţii'.

Citește și: Schimbare majoră pe piața bancară! Cardurile clasice, aproape înlocuite!

A fost o monedă de schimb în dialogul cu multe entităţi şi cu multe persoane. În realitate, dacă ar fi vrut să dea această legislaţie o putea face demult şi în aşa fel încât să nu fie anulată, să nu fie dată doar pentru a spune: 'Uite, v-am dat-o şi acum voi trebuie toată viaţa să îmi rămâneţi datori'. Este o realitate care se discută în partid, din nefericire, se discută mai mult pe la colţuri, pentru că noi nu am avut niciodată un text al acestei legi posibile sau nu în Comitetul Executiv sau în Biroul Permanent, să ne dăm cu toţii un punct de vedere, să vină toţi juriştii să spună dacă este un text corect sau nu este, să fie dezbătut de asociaţiile de magistraţi, să fie un text transparent, pus pe site-uri, să nu fie eventual o formulă de ordonanţă de urgenţă care ar fi în secunda doi atacabilă şi nu ar putea să ajungă nici în Monitorul Oficial şi nu ar mai beneficia nimeni, practic, de acele prevederi, pentru că nu ar fi un text care să aibă o valoare juridică, de sine stătătoare şi care să poată să producă efecte.”, a declarat Gabriela Firea.

Citește și: Schimbare majoră pe piața bancară! Cardurile clasice, aproape înlocuite! .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.