Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea i se adresează direct lui Liviu Dragnea: NU mă poți bloca! Nu mă dau bătută! Eu mă lupt ca să salvăm partidul (INTERVIU)

facebook.com
Gabriela Firea Liviu Dragnea

Cu doar o seară înainte de mare socoteală care se va face în ședința Comitetului Executiv Național al PSD (CExN al PSD), primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, care încă deține și funcțiile de vicepreședinte național al PSD, președinte ales al PSD Ilfov și președinte interimar al PSD București, i se adresează direct președintelui PSD și îl provoacă la ”bătaie”. Îi transmite prin intermediul unui scurt interviu acordat STIRIPESURSE.RO că membrii de la baza partidului nu îl doresc și că deși deține acum controlul total al CEx-ului nu îi va putea închide gura orice sancțiune se va dicta mâine în cazu ei. De asemenea se declară pregătită pentru orice sancțiune:

Citește și: SONDAJ CURS - Probleme mari pentru președintele Klaus Iohannis în București. Tăriceanu defilează sub asaltul procurilor DNA

Reporter: Doamna Primar, mâine începe o săptămână grea pentru dumneavoastră, aveți CEX, și după toate informațiile din spațiul public, conducerea partidului vă va cere socoteală pentru declarațiile din ultima vreme. Ce credeți că se va întâmpla mâine? Un nou război?

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei: Mă voi duce la CEX și voi spune lucrurilor pe nume. Tot ce am afirmat până acum în ședințele de partid, dar și în spațiul public, sunt lucruri adevărate. Cu toții avem de suferit, în ultima perioadă, din cauza unui om care vrea să monopolizeze toată puterea, pentru a-și rezolva problemele lui.

În țară lucrurile nu merg bine, nu suntem în stare să absorbim fondurile europene, sunt blocate proiecte. Ne lăudăm că avem creștere economică, dar oamenii nu simt o îmbunătățire reală în viața de zi cu zi. În Capitală, bucureștenii au de suferit pentru că domnul Dragnea vrea să demonstreze că are toată puterea și blochează primarul general, doar pentru că acesta are altă viziune. S-a intrat pe o pantă periculoasă și suntem ca o mașină care se îndreaptă cu 100 de km la oră într-un zid. Sunt lucruri pe care le simt toți militanții partidului atunci când ies în stradă și stau de vorbă cu oamenii. Nu sunt povești.

Cred că este momentul să fim lucizi și raționali. Suntem în al 12-lea ceas. De aceea, sper ca și alți colegi din CEX să aibă curajul să spună cu adevărat ce gândesc. Trebuie făcută o analiză clară în interior. Nu mai trebuie să băgăm capul în nisip și să ne ascundem. Cel puțin eu nu am să fac acest lucru.

 

Reporter: Dar au fost multe ședințe cu scântei la PSD și domnul Dragnea a reușit să rămână în picioare, s-a revalidat. Am văzut că acum a trecut la eliminarea adversarilor, la excluderi. Nu credeți că ar putea acum să ceară o sancțiune și în cazul dumneavoastră?

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei: Domnul Dragnea, dacă ar vrea să vadă ce gândesc cu adevărat membrii PSD, ar veni și ar cere un vot mult mai larg. Sunt sigură că dacă ar utiliza din nou formula de acum câțiva ani, atunci când a fost ales președinte, alegeri la care să voteze toți membrii PSD, ar avea o surpriză. Membrii simpli, militanții care duc greul campaniilor, i-ar da un vot de blam. Există o stare de nemulțumire generalizată, după atâtea greșeli făcute de când suntem la guvernare.

Dragnea s-a rupt total de baza partidului și, împreună cu câțiva colegi din CEX, au confiscat partidul.

În acest moment, are o majoritate în CEX și știu prea bine că poate lua orice măsură. Fie să mă suspende din funcția de Președinte al organizației de București, fie să mă excludă. Eu mă simt datoare, însă, să spun adevărul. PSD scade pe zi ce trece în sondaje. Pierdem încrederea oamenilor și este o singură cauză: gestionarea guvernării și a partidului doar de către un singur om, care are un singur obiectiv, să se salveze pe el.

 

Reporter: Dacă veți fi înlăturată din funcția de Președinte al Organizației de București ce veți face?

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei: Mergem mai departe. Poate să îmi ia funcția, dar nu mă poate face să tac. O să atrag atenția și o să penalizez toate greșelile. Nu mă dau bătută. Îi spun domnului Dragnea că nu mă poate bloca.

Indiferent câte piedici îmi va pune și la București, în gestionarea orașului, tot voi reuși să îmi duc proiectele la capăt.

 

Reporter: Veți mai candida la șefia PSD București, în cazul în care vă va exclude și organiza alegeri?

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei: O să mă gândesc. Dacă vor fi alegeri corecte, alegeri libere cu toți membrii PSD din Capitală, atunci da. Dacă însă domnul Dragnea va încerca să facă o ”alba- neagra” cum făcea în organizația din Teleorman, cu alegeri regizate, atunci prefer să rămân un membru simplu.

Eu sper, însă, ca și colegii să înțeleagă. Aici nu este o luptă Firea - Dragnea. Nu este o luptă pentru putere. Eu mă lupt ca să salvăm partidul, să facem un PSD modern și care să fie apreciat în PES, să fie apreciat de români. Trebuie să ne apropiem din nou de agenda oamenilor, de problemele lor. Un partid de câteva sute de mii de membri nu poate avea ca obiectiv doar agenda președintelui Liviu Dragnea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.