Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea: Între RADET și ELCEN este un război politic

Gabriela Firea

RADET are o datorie faţă de ELCEN pe care trebuie să o achite, iar dacă acest lucru nu se petrece, ELCEN intră în incapacitate de plată şi nu va putea livra agent termic şi apă caldă către RADET. Victime în lupta dintre cele două societăți ar putea fi bucureștenii, care ar putea rămâne fără apă caldă și căldură. În acest conflict a intervenit Primarul Capitalei, Gabriela Firea, care a a încercat să găsească o soluție viabilă pentru stingerea acestei neînțelegeri. De asemenea, edilul Bucureștiului a declarat că acesta nu este decât un război politic. Gabriela Firea îi liniștește pe bucureșteni pe care îi anunță că vor beneficia de apă caldă și agent termic în perioada următoare.

"Când am ajuns la Primăria Capitalei, am găsit subvenția neplătită încă din luna martie, o situație conflictuală atât economică cât și personală, între conducerea ELCEN și conducerea RADET. Am așezat la masa discuțiilor, ca un bun comunicator toate părțile implicate, m-am întâlnit cu Ministrul Energiei de câteva ori, și am realizat câteva lucruri în favoarea bucureștenilor. De exemplu, primul dispecerat comun prin care RADET și ELCEN să își organizeze reparațiile și avariile astfel încât să nu fie opriri dese de apa caldă, așa cum se întâmpla anterior. În ceea ce priveste contul ESCRO, tot ceea ce plătește PMB ca subvenție, 30% să rămână la RADET pentru salarii, reparații și alte cheltuilei de întreținere și subzistență, iar 60% să meargă către datoria ELCEN."

Citește și: Elena Udrea sare în apărarea lui Victor Ponta. Ce a declarat la ÎCCJ

"Totul a fost bine, până când s-au întors politicienii din vacanță, luni domnul Busoi a organizat o conferință de presă, a anunțat că bucureștenii nu vor avea apă caldă și căldură, că Primarul General nu este în stare să controleze situația, etc...

După această conferință, mă uitam mirată la aceste declarații, știind cât de bine am organizat toate aceste lucruri care țin de pregătirea iernii, de furnizarea de apă caldă, de plata datoriei eligibile, nu cea care se analizează în instant.

Ce s-a întâmplat? Imediat am primit o notificare prin care am fost informați că orice sumă care pleacă de la Primărie către RADET va fi virată complet în contul datoriei ELCEN, niciun leu nu rămâne la RADET pentru salarii. Practic, era o situație explozivă în acel moment. Datoria este mult mai mare, este o datorie de 150 milioane a ELCEN către Distrigaz, sunt datorii acumulate în 10-15 ani și ei vor să regleze într-o săptămână pe mandatul Gabrielei Firea. Nu este corect, nu este democratic!", a declarat Firea la B1 TV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.