Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea îl pune la punct pe Călin Popescu Tăriceanu: 'Este dezinformat! Să își ia colaboratori mai buni'

Facebook
firea

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, îi solicită primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, să asigure o procedură transparentă pentru licitaţia de achiziţionare a unor tramvaie, amintind că cele fabricate la Arad circulă şi în Cluj-Napoca, Arad şi Oradea.

El o acuză pe Firea și spune că ”nu cred că întâmplător în doar 2 ani două firme turceşti au luat cele mai mari contracte de achiziţii autobuze şi tramvaie pentru Bucureşti, în condiţiile în care firme româneşti produc aceleaşi autovehicule în ţară, de aceeaşi calitate şi cu forţă de muncă autohtonă.”

Citește și: Decizia majoră ÎCCJ! Iese Dragnea din închisoare?

Gabriela Firea îi spune lui Tăriceanu că este dezinformat și să își ia colaboratori mai buni.

”În ceea ce privește licitația pentru cele 100 de tramvaie, am aici o mică paranteză pentru a se vedea cât de bună și performantă a fost administrația penelistă, cu Consiliu General al PNL ani de zile, că nu au cumpărat nici măcar un tramvai sau un metru de șină, dar 100 de tramvaie, cât dorim noi să achiziționăm și am ajuns într-o fază avansată a licitației? E de neînțeles cum mai mulți actori politici fac declarații cu privire la o licitație care este în curs, despre care CNSC trebuie să dea într-un număr de zile un răspuns, o licitație pe fonduri europene, care a fost supravegheată și monitorizată încă din prima zi atât de organismele naționale, cât și de cele europene. Nu este niciun dubiu că tot ceea ce s-a întâmplat până acum a fost mai mult decât legal și transparent, iar toate acele presiuni publice sunt incorecte. În postarea domului Călin Popescu Tăriceanu sunt multe inexactități .

Citește și: Corina Crețu – declarații incredibile despre bugetul României: 2021-2027!

Nu știu de unde-și ia informațiile domnul Tăriceanu, nu știu de unde se inspiră, cert este că ceea ce a scris nu este adevărat, iar instituțiile statului trebuie să-și facă datoria. Nu există posibilitatea ca un primar, nici măcar cel general, să spună unei comisii de licitație cine să câștige, ce naționalitate să aibă o companie. Din moment ce în care am devenit membru al UE trebuie să aplicăm toate prevederile, atât naționale, cât și comunitare. Politicienii dacă doresc pot să modifice legea achizițiilor publice, astfel încât să existe avantaje pentru producătorii români. Și eu sunt un bun român și eu vreau să sprijinim producția românească de absolut orice, nu numai de tramvaie, dar în acest moment, legislația, așa cum este ea, nu permite să creeze discriminări pozitive pentru producătorii români.

Nu știu de unde știe că doar 6 membri ai comisiei de validare  din totalul de 13 au votat pentru, pentru că nu este adevărat. Companiile despre care vorbește domnul Tăriceanu au câștigat licitații în țări europene.”, a spus Firea la Antena 3.

Citește și: Veste BOMBĂ cu privire la modificarea contractelor individuale de muncă ! .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.