Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea le-a oferit apartamente celor 8 familii care și-au pierdut casele în incendiul din septembrie: 'Primăria sectorului 5 ne-a refuzat' - FOTO

Familiile care si-au pierdut locuintele în incendiul din sectorul 5 au primit apartamente de la Primaria Capitalei. Primarul Bucureștiului, Gabriela Firea, le-a înmânat cheile de la apartamente celor care și-au pierdut toată agoniseala în incendiul devastator din septembrie.

”Am fost preocupați permanent de situația celor afectați de incendiu, inca din primul moment. Reprezentanții Poliției Locale și ai Directiei de Asistenta Sociala au fost la fața locului imediat după producerea incendiului și au oferit solutii pentru relocarea familiilor ramase fara locuinta, dar Primăria sectorului 5 ne-a refuzat oferta, invocând legislația care stabilea obligația primariei de sector in rezolvarea situației persoanelor sinistrate.

Citește și: Jandarmeria reacționează la postarea lui Cristian Dide!

Ma bucur ca astazi, dupa o perioada in care acesti oameni au fost nevoiti sa locuiasca intr-un camin, am finalizat toti pasii legali, astfel incat acestia sa beneficieze in prag de iarna de locuinte decente, modernizate. Cele 8 familii au primit apartamente de 2 si 3 camere, in blocurile din Piata Natiunilor Unite, pe baza unor contracte de inchiriere, pe o perioada de 6 luni, cu posibilitate de prelungire. Chiriile se situeaza intre 120 si 170 lei pe luna. Ne-am propus, de asemenea, sa ii ajutam pe acesti oameni si pe termen lung: le vom acorda sprijin si pentru ocuparea unui loc de munca, in cazul celor care nu au serviciu, si le vom acorda asistenta si pentru solutionarea unor probleme medicale sau sociale", a declarat primarul General, Gabriela Firea.

In incendiul care a avut loc in luna septembrie, au fost afectate 12 familii. Comisia constituita la nivelul Primariei Capitalei a analizat toate documentele pentru atribuirea locuintelor de necesitate, si a stabilit ca 8 dintre 12 familii afectate intrunesc toate criteriile legale de eligibilitate, unul dintre cele mai importante fiind sa nu detina o alta proprietate.

Citește și: Aroganță de mii de euro! Doar câteva minute i-au trebuit lui Ronaldo pentru a cheltui o sumă uriașă .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.