Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea, mesaj de Ziua Internaţională a Familiei: 'Protecţia tinerilor, o prioritate'

Gabriela Firea primarie

Cu prilejul Zilei Internationale a Familiei, Primarul General, Gabriela Firea, a declarat ca Municipalitatea va iniția o serie de demersuri prin care va incuraja tinerii bucuresteni sa isi intemedieze o familie:

Primarul General, Gabriela Firea: „Pentru mine, ca Primar General, tinerii reprezinta una dintre prioritati, astfel incat am initiat o serie de masuri care sa faciliteze atat intemeierea unei familii cat si dezvoltarea acesteia de-a lungul timpului. In acest sens, pe ordinea de zi a urmatoarei sedinte de consiliu am introdus un proiect de hotarare prin care sa se instituie acordarea un stimulent financiar in cuantum de 1.500 de lei net/familie, pentru tinerii care se casatoresc. Totodata, dupa cum bine stiti, Primaria Capitalei a infiintat societatea pe actiuni S.C. Trustul de Cladiri Metropolitane Bucuresti S.A. care are ca obiect principal de activitate construirea de locuinte sociale pentru tineri, la preturi mult mai mici decat cele disponibile pe piata si tot pentru acestia am infiintat Centrul pentru Tineret al Municipiului Bucuresti, pentru a putea sprijini initiativele si prioritatile reale ale tinerilor din Capitala".

Noul proiect de hotarare prin care se acorda stimulentele financiare prevede ca cel putin unul dintre soti sa se afle la prima casatorie; cel putin unul dintre soti sa aiba domiciliul sau resedinta pe raza Municipiului Bucuresti, iar cel putin unul dintre soti sa aiba varsta cuprinsa intre 18-35 de ani.

In raportul de specialitate al proiectului de hotarare se arata ca in Bucuresti numarul casatoriilor a scazut de la an la an: "Tinerii amana tot mai mult casatoria, in lipsa unor factori social-economici care sa o favorizeze si din cauza faptului ca nu primesc sprijin din partea statului, prin autoritatile publice centrale si locale, la constituirea familiei".

De asemenea, o alta masura initiata de Primarul General si aprobata de CGMB este cea menita sa sprijine tinerele familii cu copii. Astfel, in bugetul pentru anul in curs au fost incluse si sumele necesare demararii unor obiective noi de investitii, cum ar fi 16 gradinite, 10 after school, 15 extinderi de scoli precum si 6 cartiere de locuinte sociale si pentru tineri. Pana in prezent au fost identificate 11 potentiale amplasamente, in toate cele 6 sectoare ale Capitalei, pentru constructia ansamblurilor de locuinte sociale, de serviciu si pentru tineri, potentialul acestora situandu-se in jur de 12.000 de unitati locative. In prezent, se afla in derulare proceduri de analiza cost-beneficiu, iar in bugetul pe 2017 al Directiei de Investitii au fost prinse sumele necesare pentru intocmirea studiilor de fezabilitate si a documentatiilor de urbanism.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.