Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea: 'Nu se văd marile promisiuni, dar nici realizările lui Nicușor Dan!'

Radu Pop
Inquam Photos / Liviu Florin Albei
Gabriela Firea

Gabriela Firea, fost primar al Capitalei, se arată nemulțumită de modul în care actualul edil Nicușor Dan conduce Bucureștiul. Firea a enumerat mai multe proiecte blocate de echipa lui Nicușor Dan.

„Una dintre marile lucrări de infrastructură rutieră din București am realizat-o, cu echipa mea, ca primar general, în sectorul 3 al Capitalei : Străpungerea Nicolae Grigorescu - Splai Dudescu, găsită în stadiu de nici 10% după 13 ani de la debut, finalizată de noi în timp record, dar abandonată, ca etapă a doua, până la Șoseaua Vitan Bârzești, de actualul primar general.

O lucrare atât de complexă, menită să lege nordul de sudul orașului, care face trecerea dintre marile cartiere Vitan și Berceni, cu un pasaj, două poduri, o lărgire la trei benzi pe sens și care nu mai este, din păcate, de interes, pentru actualul edil. Cu toate că am lăsat totul la cheie. Nimic.

De asemenea, am inițiat, în mandatul meu de primar general, proiecte importante în domeniul medical despre care am discutat la ședința cu membrii din conducerea Organizației PSD Sector 3.

De exemplu, am finalizat lucrările la Spitalul de Copii “Victor Gomoiu”, singurul spital public de pediatrie construit în ultimii 20 de ani în România și unicul dotat la standarde europene. Am alocat peste 50 de milioane de euro pentru acest spital unde se pot trata copiii din Sectorul 3 și ai întregii Capitale.

Bate pasul pe loc, însă, centrul de excelență în oncologie pediatrică care ar fi trebuit construit în locul clădirii spitalului vechi.

În primii doi ani de mandat, am reușit deblocarea și finalizarea Ambulatoriului integrat al Spitalului Gomoiu, din strada Rodul Pâmântului nr. 2-4, în sectorul 3. În plus, am realizat investitii majore la Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale Dr. Victor Babeș.

Nu se văd, însă, marile promisiuni, dar nici realizările lui Nicușor Dan.

Am discutat alături de conducerea Organizației PSD Sector 3, Marian Neacșu - secretar general al Guvernului, președinte interimar, Aurelian Bădulescu, liderul grupului consilierilor generali ai PSD, consilierii generali și locali, despre proiectele începute de PSD în Sectorul 3, blocate sau abandonate de la venirea lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei.

De exemplu, sălile moderne de la Școala 67, Școala 112 și Liceul Benjamin Franklin care au fost blocate din Septembrie 2020 și au fost preluate acum de Consiliul Local Sector 3 pentru a fi finalizate.

Am realizat în Sectorul 3 una dintre marile atracții pentru copii din Capitală - Muzeul Copiilor. De la deschidere, mii de copii au pășit pragul muzeului și este mereu coadă pentru intrare. Susținătorii lui Nicușor Dan m-au atacat la vremea respectivă în fel și chip, dar acum primarul general se laudă și își face poze cu investițiile din mandatul meu.

Îl invit să facă și el astfel de proiecte dedicate copiilor.

Îmi pare rău că proiectul Autobuzului Școlar a fost sistat. Am pornit la drum cu această inițiativă chiar de la școala cu peste 2.500 de elevi din Sectorul 3 și l-am extins apoi în Sectoarele 1 și 6. Autobuzul școlar a fost considerat de actualul primar general un proiect costisitor și o “măsură populistă”, chiar dacă la Iași, Cluj sau Brașov astfel de programe funcționează.

Primăria Capitalei a primit mai mulți bani în timpul administrației Nicușor Dan decât în timpul mandatului meu de primar general, cu aproape 1 miliard de lei în plus anual. Dar, când este întrebat de ce nu a făcut nimic 2 ani, Nicușor Dan dă vina pe bugetul sărac al Primăriei Capitalei. A uitat rapid discursul din campanie când zicea că primăria stă “pe un morman de bani”.

Prin încrederea pe care o vom primi, din nou, de la bucureșteni, vom reuși ca, de anul viitor, să finalizăm toate lucrările începute de echipa social-democrată și blocate de echipa lui Nicușor Dan și vom începe, cu siguranță, și alte proiecte noi, absolut necesare pentru cetățeni", a spus Gabriela Firea, pe pagina ei de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.