Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea: Peste 600 de apeluri la linia telefonică de raportare a actelor de violență domestică, în luna ianuarie

Inquam Photos / Liviu Florin Albei
Gabriela Firea

Peste 600 de apeluri prin care au fost raportate acte de violență domestică au fost înregistrate la linia telefonică gratuită Helpline în ianuarie 2023, cu 200 de mai multe decât în perioada similară din 2022, a anunțat marți ministrul Familiei Gabriela Firea.

„Această creștere vine și cu un semnal bun, dacă e să spun așa: femeile nu mai tac și solicită ajutorul autorităților când trec prin situații dificile. Încurajez încă o dată victimele! Orice femeie care se află în pericol trebuie să ceară ordin de protecție, cu toate implicațiile juridice ce decurg de aici, să ceară ajutorul specialiștilor, să sune la 0800.500.333 sau la Poliție. Un lucru foarte important este acela că nu trebuie să-și retragă cererea o dată ce aceasta a fost depusă”, a scris pe Facebook ministrul Familiei.

Gabriela Firea spune că brățările electronice își dovedesc utilitatea, dar că e greu de înțeles de ce victimele acceptă cu greu acest sistem de protecție, potrivit Mediafax.

Potrivit acesteia, în primele trei luni de la punerea în funcțiune a Sistemului informatic de monitorizare electronică (SIME), implementat în București, Iași, Mureș și Vrancea, doar 128 dintre victime au fost de acord cu montarea brățărilor de supraveghere agresorilor. În aceeași perioadă au fost emise aproape 900 de ordine de protecție pentru victimele violenței domestice.

„Drepturile femeilor nu sunt negociabile! Aceste drepturi sunt recunoscute și respectate în întreaga lume. În Săptămâna Drepturilor Femeilor 1 – 8 Martie 2023, Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse lansează un „Manifest pentru drepturile femeilor”. Fii și tu alături de noi, femeie sau bărbat. Împreună suntem mai puternici”, a transmis Gabriela Firea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.