Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea, presiune asupra lui Nicușor Dan: anunță strângere de semnături în București

Facebook
Gabriela Firea

Prim-vicepreședintele PSD Gabriela Firea anunță că social-democrații încep strângerea de semnături pentru realizarea șoselei dintre podul Virtuții și Centura Capitalei, „un obiectiv important pentru oraș blocat de actualul primar”: „Au trecut doi ani degeaba!”.

„Încă o dovadă a investițiilor pentru modernizarea Capitalei, din mandatul meu de primar general. Și, totodată, încă un obiectiv important pentru oraș blocat de actualul primar. Au trecut doi ani degeaba! Bucureștenii din sectorul 6, la fel ca restul bucureștenilor, nu contează pentru primarul general Nicușor Dan și prietenii săi cu interese imobiliare. Lucrările la șoseaua dintre podul Virtuții și Centura Capitalei, continuarea proiectului Ciurel, nu au început în doi ani. Este, însă, singura alternativă pentru a reduce aglomerația în întreg sectorul și un sfert din oraș. Nicușor Dan se opune total unui proiect care va debloca aglomerația din Sectorul 6. El este principalul vinovat pentru care Podul Ciurel rămâne ”, scrie pe Facebook Gabriela Firea.

Ea anunță că PSD București, alături de colegii din Sectorul 6, va strânge semnături pentru continuarea acestui proiect.

„Sunt doi ani de când șoferii pot circula pe Podul Ciurel și pot folosi nodul de la Virtuții. Am anunțat încă de atunci că e nevoie de drumul până la Șoseaua de Centură pentru ca proiectul să fie eficient. Așa a fost gândită această lucrare de infrastructură și avea o logică. Doar Nicușor Dan nu susține continuarea lucrărilor. S-a opus permanent și a blocat timp de șase ani construcția pasajului, pe vremea când era Bucureștiul. În mandatul meu de primar general s-au făcut eforturi financiare și umane pentru a realiza acest proiect. Podul era realizat doar 10% și l-am terminat. Etapa II, drumul până la Centura Bucureștiului, era în stadiu avansat când echipa Firea a plecat din primărie. Se încheiau lucrările la proiectul tehnic. Pentru a reduce costurile, am modificat coridorul de expropriere: inițial erau afectate 200 de clădiri, iar în noul proiect erau doar 20 de imobile ce trebuiau expropriate”, adaugă fostul edil.

Firea afirmă că, la finalul lui 2020, constructorul se afla în șantier și aștepta doar ordinul de începere a lucrărilor pentru drumul de aproximativ 3 kilometri.

„Documentul nu a mai venit niciodată, așa cum nu au mai primit nici restul de bani pentru lucrările deja făcute la pasaj. Bucureștenii, în special cei care locuiesc sau tranzitează Sectorul 6, nu mai au răbdare. PSD București, alături de colegii din Sectorul 6, dau startul unei campanii de strângere de semnături pentru realizarea drumului până la Centura Capitalei. Nicușor Dan uită că este obligat de lege să continue acest proiect, așa cum a fost el aprobat în Consiliul General al Municipiului București”, conchide Firea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.