Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea s-a DEZLĂNȚUIT: va cere Guvernului să TRIPLEZE amenzile pentru proprietarii de terenuri de pe care nu se taie ambrozia

firea-cgmb

Primarul general Gabriela Firea a anunțat, miercuri, că va trimite o solicitare către Guvernul României pentru schimbarea legislației în ceea ce privește amenzile ce se aplică celor ce nu elimină ambrozia de pe terenurile în proprietate, astfel încât sancțiunile să fie triplate, conform Mediafax.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ Luptătorii de la trupele speciale au DESCINS în zeci de locații din Capitală

„Trebuie să recunoștem că legea privind eliminarea ambroziei nu a determinat o acțiune foarte concretă și în continuare sunt foarte multe cazuri de persoane care ajung la spital din cauza alergiilor agresive și foarte grave provocate de această buruiană care crește spontan, denumită ambrozia.

Concluzia este că trebuie să aducem îmbunătățiri acestui cadru legislativ și împreună să dovedim că această activitate este mai eficientă, avem, așadar, doar declarați 500.000 de români alergici la ambrozie, dar numărul poate fi mult mai mare pentru că multe persoane poate se tratează acasă sau nu și-au descoperit această alergie”, a declarat Gabriela Firea, miercuri, în cadrul unui comnadament organizat la Primăria Capitalei pentru eradicarea ambroziei.

Edilul Capitalei mai precizează că va trimite Guvernului o solicitare pentru schimbarea legii, în sesnul în care agenții să aplice cuantumul maxim al amenzilor.

„Acum putem direct, cu acest comanadament, să propunem măsura ca la începutul sezonului cald, în momentul în care agenții constatatori, agenții agricoli și reprezentanții primăriilor de sector, în momentul identificării acestor terenuri pe care crește ambrozia, după somație și notificare, să aplice direct cuantumul maxim prevăzut de lege al amenzilor, pentru aceste tipuri de contravenție”, susține Firea.

Potrivit edilului, amenda minimă este de 750 de lei pentru persoane fizice și de 5.000 de lei pentru persoanele juridice.

„Pentru persoanele fizice, în aceste moment este un minim de 750 de lei și un maxim de 5.000 de lei. Așa cum spuneam, somație, notificare, și direct amenda maximă de 5.000 de lei. În cazul persoanelor juridice avem un minim de 5.000 de lei și maxim de 20.000 de lei. La fel, somație, notificare și direct cuantumul maxim al amenzii (...) Propunearea mea este să transmitem rugămintea Guvernului de a modofica Legea 62 pe 2018 privind combaterea ambroziei, astfel încât să putem să triplăm minimum de la fiecare categorie. Practic, pentru persoane fizize minimum să fie 2.250 de lei, iar în cazul persoanelor fizie minimum să fie de 15.000 de lei, deci o triplare a amenzii minime”, a mai declarat Firea.

Pe de altă parte, edilul Capitalei a mai precizat că în acest sezon s-au aplicat doar 43 de avertismente și nouă amenzi și s-au identificat 347 de terenuri cu ambrozie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.