Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea s-a DEZLĂNȚUIT din nou și dă de pământ cu ministrul Mediului: A TOCAT 350 de milioane de euro de la UE/ Convocare urgentă

firea

Ministrul Mediului, Costel Alexe, continuă dezbatarea pe tema poluării din București, în mediul online, el scriind pe pagina sa de Facebook faptul că actualul primar general ar trebui să se mute în Capitală, pentru a vedea că locuitorii acestui oraș „pur și simplu inhalează otravă”.

„Nu mă las intimidat! Doamna primar Firea, aveți cumva impresia că orașul București e proprietatea dumneavoastră? Îmi recomandați "să mă mut din București" dacă nu îmi convine faptul că orașul este unul extrem de poluat și care generează deșeuri, așa cum am atras atenția”, își începe postarea ministrul Mediului. Afirmația vine în contextul în care Gabriela Firea i-a spus că ar trebui să se mute din Capitală, dacă nu îi place acest oraș.

Gabriela Firea a reacționat rapid la atacurile lui Alexe.

"Ministrului PNL din Iasi - cel mai poluat oras din Romania -, care se plange ca nu mai poate respira si trai in Bucuresti, si caruia i-am spus aseara la TV ca nu-l tinem cu forta, si ca poate pleca daca e asa greu aici - LUI, si DOAR LUI i-am adresat aceasta replica, in contextul acuzelor nefondate, i-am trimis azi o scrisoare deschisa care contine o invitatie la dialog cu cifrele si documentele pe masa, nu clisee la televizor.

Speram sa fie la fel de dornic sa afle adevarul, asa cum a inceput anul cu declaratii care arata lipsa de informare si nepriceperea in acest domeniu, la modul practic.

Atunci cand vrea, stie sa aiba rezultate : presa a semnalat ca in 2011 Domnul Alexe - cel sufocat doar de Bucuresti - a tocat 350 000 euro din fonduri europene, intr-o firma de apartament, pentru protejarea unor specii de serpi veninosi sau/si a unor animalute, cum ar fi : croitorul marmorat, popandaul european, soarecele saritor de stepa!!!

Domnului Costel Alexe

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor

Stimate domnule ministru,

Ați lansat în ultimele zile o serie de acuzații publice referitoare la faptul că autoritățile locale din Capitală nu ar făcut „nimic” în ultimii trei ani, în ceea ce privește îmbunătățirea calității aerului și combaterea poluării. Consider că sunteți dezinformat și de aceea doresc să vă pun la dispoziție documentele și argumentele care stau la baza activității Primăriei Capitalei în acest domeniu.

Vă reamintim că Municipiul București ocupă locul 4 în topul celor mai poluate orașe din România, după Iași, Cluj, Brașov. Nu v-am văzut preocupat de acțiunile autorităților locale din primele 3 municipii ca grad de poluare din Romania. Ați sărit direct la locul patru, cu interesul Dvs.

Poate nu știți că în Capitala trăiesc, lucrează și studiază 4 milioane de locuitori iar Bucureștiul este tranzitat zilnic de un milion și jumătate de autoturisme, câteva sute de mii din alte județe ale țării.

Totodată, am dori să aflam care sunt legile, reglementările și măsurile pe care le veți intreprinde, la nivel național, pentru a combate poluarea, in marile orașe, având în vedere faptul că aveți o responsabilitate nu doar în a sesiza anumite probleme, ci și a le rezolva concret, deoarece „Ministerul Mediului realizează politica la nivel naţional în domeniile protecţiei mediului înconjurător, economiei verzi, biodiversităţii, ariilor naturale protejate, schimbărilor climatice cu privire la toate sectoarele şi subsectoarele pe care le administrează, elaborează strategia şi reglementările specifice de dezvoltare şi armonizare a acestor activităţi în cadrul politicii generale a Guvernului, asigură şi coordonează aplicarea strategiei Guvernului în domeniile sale de competenţă, îndeplinind rolul de autoritate de stat, de sinteză, coordonare, reglementare, monitorizare, inspecţie şi control în aceste domenii.”

Și eu, de la preluarea mandatului, am fost permanent preocupată de necesitatea de a acționa pentru îmbunătățirea calității aerului și a reducerii poluării. Precizez că pericolul poluării datează din 2008, primele semnale de la Bruxelles privind un posibil infrigement datând din 2010. Pe perioada mandatului primarului general interimar din partea PNL, Răzvan Sava, nu s-a luat nicio măsura pentru combaterea poluării.

De aceea, vă invităm să participați la o reuniune de lucru, vineri, 10 ianuarie 2020, ora 13.00, la sediul Primăriei Municipiului București (Bd. Regina Elisabeta, nr 47), etajul 1, sala 150, pentru a discuta despre măsurile dedicate combaterii poluării aprobate în ultimii trei ani și stadiul implementării acestora, împreună cu reprezentanții Primăriei Capitalei, ai primăriilor de sector și ai instituțiilor cu atribuții în combaterea poluării.

Vă rugăm să confirmați participarea la această reuniune, până joi, 9 ianuarie 2020, ora 14.00, la telefon 021/3055500 (interior 1111) sau fax 021/3120030 sau email cabinetpg@pmb.ro", scrie Firea pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.