Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea: 'Tot ceea ce am promis în campanie a început să se înfăptuiască'

Gabriela Firea

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, preşedinte al PSD Bucureşti, a declarat joi seara că a demarat o serie de proiecte importante, printre acestea aflându-se modernizarea a 19 spitale şi a cabinetelor de medicină şcolară şi dentară. "Este un privilegiu pentru mine ca, la patru luni şi jumătate de mandat, să vin în faţa bucureştenilor şi în faţa românilor şi să declar cu argumente că tot ceea ce am promis în perioada de competiţie a început să se înfăptuiască. S-a spus în perioada de campanie electorală pentru alegerile locale că, dacă PSD va prelua guvernarea locală în Capitala ţării, lucrurile vor merge foarte prost. Nimic mai neadevărat, nimic mai mincinos, mai manipulator, şi contra-argumentul meu este în fapte, în argumente", a arătat Firea, la un eveniment care a avut loc la Teatrul Excelsior.

Cu această ocazie, ea a prezentat o serie de proiecte iniţiate la Primăria Capitalei, arătând că PSD a făcut de fiecare dată ceea ce a promis ori de câte ori a fost la putere. "Cel mai ambiţios proiect, care îşi face deja simţite efectele în Bucureşti - la iniţiativa mea CGMB a aprobat modernizarea tuturor celor 19 spitale din Capitală, un proiect de peste 40 milioane de euro", a precizat Gabriela Firea. Ea a detaliat acest proiect alături de Narcis Copcă, managerul Spitalului "Sfânta Maria". ''Şi acest important spital a fost pedepsit de Guvernul tehnocrat, pentru că nu a primit finanţare având toate acreditările pentru a realiza transplant pulmonar în România. (...) Ministrul Sănătăţii să ne spună despre ce este vorba sau mergem pe ideea că românii trebuie să se trateze în străinătate? Nu toţi românii au bani să se trateze în străinătate şi trebuie să-i ajutăm să se trateze aici", a spus aceasta.

Un alt proiect important se referă la dotarea şi modernizarea tuturor cabinetelor medicale şcolare şi a celor stomatologice, în valoare de aproape 10 milioane de euro. Este vorba de 450 de cabinete medicale şcolare şi 143 de cabinete şcolare de medicină dentară. De asemenea, a arătat edilul şef, Primăria Capitalei va începe să construiască locuinţe pentru tineri şi locuinţe sociale. "Avem 200.000 de cereri în Capitală care nu pot fi rezolvate. La iniţiativa mea, Consiliul General a aprobat înfiinţarea unei societăţi comerciale sută la sută a municipalităţii, care nu doreşte să obţină profit, ci doar să realizeze aceste locuinţe", a arătat Gabriela Firea. Costul pentru construcţia unui apartament cu 2 camere de 60 metri pătraţi este estimat la 30.000 de euro, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.